S lídrem na domácím hřišti remizovali

Poslední dva zápasy jim vyšly. Nejprve doma přivítali lídra ligové soutěže. A vytáhli se. Po výsledku v normální hrací době 3:3 prohráli až na pokutové kopy.

„Po odehraných třiceti minutách jsme nad vedoucím mužstvem tabulky vedli o tři branky a mohlo být i o čtyři. Na soupeře jsme vletěli jako uragán, vysoký agresivní presink a skvělé skupinové a individuální akce. Tak lze popsat první půlhodinu. Bohužel jsme pak polevili z nastaveného tempa a soupeř toho využil, kdy do poločasu snížil na rozdíl jedné branky. Vždy po chybě v naší chybné rozehrávce," uvedl trenér Vít Caudr.

Po přestávce soupeř srovnal skóre, ale zápas nakonec neotočil. Naši hráči zmobilizovali síly a utkání dotáhli do remízy a následných penalt, které jsme bohužel nezvládli. Je škoda, že jsme ztratili tak slibný náskok, ale na druhou stranu, kdo by čekal, že se Slávií budeme hrát téměř vyrovnané utkání. Je nám líto, že mužstvo je konkurenceschopné až po dozrání hráčů ročníku 1997 a 1998, to znamená až na konci soutěže. Na podzim proti soupeřům složeným z ročníku 1996 to nebylo možné. Mužstvo, pokud by zůstalo pohromadě, tak má určitě svoji kvalitu hrát s každým soupeřem rovnocennou partii. Fotbal, který v současné době předvádíme, je velmi pohledný a divácky zajímavý," podotkl Caudr.

Saulich rozhodl v nastaveném čase

To potvrdil Kolín v posledním duelu sezony. Na hřišti pražské Admiry vyhrál 4:3. Vítězný gól vstřelil v první minutě nastavení po přihrávce Ludvíčka střídající Saulich.
„Poslední zápas a jeho tempo ovlivnilo horko, které v Kobylisích panovalo. Dnes jsme neodehráli herně tak dobré utkání, kdy jsme především ve středu hřiště zaostávali oproti předchozím zápasům. I tak jsme dokázali poslední utkání sezony vyhrát," potěšilo Caudra.

„V prvním poločase jsme byli mírně lepším mužstvem, začátek druhého poločasu nám ale nevyšel a navrch měl zase soupeř. Posledních šestnáct minut jsme hráli o deseti, ale i v tomto počtu jsme dokázali vstřelit po krásných akcích rychlých protiútoků dvě branky. Dnes naši hráči nepředvedli tak dobrý výkon, ale prokázali, že jim nechybí morálně volné vlastnosti, které se projevily na konci utkání," podotkl Caudr.

Kolín i přes zlepšené výkony v jarní části skončil s bilancí čtyř výher, pěti remíz a pětadvaceti porážek na posledním místě.

„Je jasné, že nás mrzí poslední místo, ale velmi nás těší výkonnostní skok téměř všech hráčů. U některých jsem ani nepředpokládal, že by se mohli takhle posunout, 
o to je to příjemnější překvapení. Našim hráčům se vyplatilo, že porážkově složité podzimní období vzali jako impuls a že nepolevili v individuální přípravě," podotkl Caudr.

Nastala doba čekání

„Soutěž skončila a my čekáme, jak to bude s baráží. Udivuje mě, co se zase vymyslelo za skvělou věc, že Sportovní centrum mládeže bude odvislé od kategorie U19. Když si vzpomenu na naše některé zápasy, tak musím říci, že soutěž se stala opět neregulérní tak, jak to bylo někdy před pěti lety, než se přeorganizovaly soutěže. Nyní jsme se vrátili opět do tohoto období. A bude asi hůř. Místo výchovy hráčů hon za výsledky jakýmikoliv prostředky," uzavřel Vít Caudr.

Statistika

Kolín – Slavia 3:3 (PK 2:3)

Branky: Ludvíček, Kasal, Jehlička. Poločas: 3:1.
Sestava: Terč – Martikán, Vejr, Jelínek (46. Šulc), Kosina (65. Fuxa) – Jehlička, Kopáček – Teslík – Kasal (55. Dudla), Ludvíček – Hybner (70. Pikner, 89. Saulich).

Admira – Kolín 3:4

Branky: Kasal 3, Saulich. Poločas: 0:1.
Sestava: Dejmek – Kosina (65. Jelínek), Vejr, Dudla, Martikán – Jehlička, Šulc (85. Saulich) – Ludvíček, Kopáček (65. Piskač), Fuxa (60. Pikner) – Kasal.