Jedním z důvodů bylo také to, že nedokázal čelit korupci, proti které bojoval. A narážel na ni docela pravidelně. Je také jedním z těch, který se nebojí své názory říkat nahlas a do očí. Díky tomu si udělal spoustu nepřátel. Několikrát třeba musel stát před tribunálem na Okresním fotbalovém svazu.

A co na celou kauzu okolo úplatků v nižších soutěžích říká? „Já už ve výkonnostním fotbale skončil, ale tato zpráva mi udělala radost," uvedl.

„Jak čtu v Deníku, věřím, že mužstva z Kolínska v tom nejedou. Někde došly na korupci peníze a někde nebyly a ani je dávat nechtěly. Třeba Býchory. Ale že v tom budou namočeni rozhodčí z Kolínska, o tom jsem přesvědčený, vždyť ti se rádi pochlubí a když je co vypít, tak jsou dost konkrétní a klidně řeknou, jak se to dělá," rozpovídal se Kureš.

Bývalý trenér Jestřabí Lhoty a dalších klubů na Kolínsku byl tradičně ve svých výpovědích stručný. A to platí i v tomto případě.

„Třeba, že nikde nevidí šroubky v kabině rozhodčích. A potom se podělí a pomezní nevidí pětimetrový ofsajd. Takový rozhodčí i řekne, že někde musel vracet peníze, protože i přes jeho velkou pomoc nedokázal jeho tým vyhrát, a to pak mrzí. Jo, nás dobrovolníky v amatérském fotbale to štve, ale nejsme schopni z lavičky nic dokázat a když neplatíte, tak vás řežou. Samozřejmě, že i mezi rozhodčími jsou poctivé výjimky. Jenom doufám, že se bude moct dělat fotbal zase pro radost," přeje si muž, jemuž se říká Kuri.