Nový Bydžov U15 –  FK Kolín 4:3

„K zápasu nastoupili kluci s tím, že chtějí zvítězit. Ale hned v první minutě jsme obdrželi branku z dvoumetrového ofsajdu. Kluci se však tímto  okamžikem nenechali zaskočit a do konce prvního poločasu skóre otočili ve svůj prospěch brankami Hartiga a Jirků," řekl k první půli vedoucí mužstva Luděk Špaček.

„Do druhého poločasu jsme museli vystřídat brankáře Nečase z důvodu pomoci ročníku U16, který hrál zápas doma se Svitavami. Tento okamžik dost ovlivnil náš zápas. Do branky musel jít Hartig, který hrál doposud výborně na postu stopera. A do pole musel jít pomoci hráč ročníku 99, protože jsme měli pět hráčů nemocných. I když tento hráč hrál dobře, fyzickými  silami na o rok starší protihráče nestačil. Ale do 67. minuty jsme drželi skóre 3:3. Pak přišla  inkriminovaná minuta a vymyšlená penalta pro domácí, kteří tak zvýšili na konečných 4:3. Přesto si myslím, že kluci odvedli pěkný výkon a nejen já jsem přesvědčen, že kdyby nám neodjel brankář Nečas, tak jsme tento zápas dovedli do vítězného konce. Nejhorší je, že nám Lukáš Nečas po zápase dorostu řekl, že tam vůbec nemusel být, protože na něj šly pouze tři střely za celý zápas. Kluci se cítí tímto opatřením výpomoci brankáře staršímu mužstvu poškozeni. Jak máme motivovat své svěřence a jak to vysvětlovat i rodičům, když přes poctivé tréninky a odpovídající výkony při mistrovském utkání jim někdo direktivně sebere důležitého hráče, jehož absence a následné nezbytné přesuny v mužstvu způsobí zásadní obrat," posteskl si Špaček.

Branky: Jirků, Hartig, Franc. Poločas: 1:2. Sestava: Nečas (Nekolný) –  Procházka (Matoušek), Vondráček (Matějka), Hartig, Jirsa, Hranca, Kopáček, Jirků, Vejr, Franc, Stánok.

Nový Bydžov U14 – FK Kolín 2:0

„Pokolikáté již zpackaný první poločas, kdy jsme opět obdrželi zbytečné a laciné branky po našich chybách. Ve druhé půlce nastalo tradiční zlepšení, ale nevyužili jsme dostatek brankových příležitostí ke změně stavu," hlesl kouč Radek Pařez.

„V trénincích se budeme muset zaměřit především na zvládnutí začátků utkání a asi změníme i způsob hry v první půli. Zaměříme se více na bránění, ale také nesmíme zapomenout na proměňování jasných brankových příležitostí, v čemž vidím také slabinu," dodal.

Sestava: Černý (36. Křížek)  – Klička (62. Havrda), Rosendorf, Salva, Bukač – Mužík (53. Havlíček), Nekolný, O. Novák, Drobný – Hobík (67. Matějka), Korbelář (30. M. Novák). Poločas: 2:0.