O tom, že by čtyři kola před koncem oslavili další postup, se Brandýským před sezonou ani nesnilo. Nyní se to ale může stát realitou.

V 25. kole takový scénář předurčili dva nejlepší střelci soutěže. Brandýský David Folwarczny vystřelil svým dvacátým zářezem v sezoně tři body v Tuchlovicích. Sedmadvacátý gól hvozdnického Lukáše Mráze obstaral porážku Zbuzan.

Tým ex-ligistů ze třetího, tedy prvního nepostupového místa ztrácí na čelo už patnáct bodů. Přesně tolik jich zbývá v banku.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Změna systému přebor zamotává, jisté není nic

„Moc důležité vítězství," ulevil si po utkání kapitán lídra Folwarczny. Jeho tým jel do Tuchlovic po ztraceném utkání s Poříčím s respektem. „O zápase s Poříčím už se nechci bavit, to nemělo s fotbalem nic společného," zmínil první domácí porážku v soutěži, umocněnou vyloučením.

V Tuchlovicích tým na nezdar rychle zapomněl. „Od domácích jsem čekal trochu víc. Jejich hra se mi ze všech podzimních zápasů líbila nejvíc," uvedl Folwarczny, jehož hlavička před přestávkou rozhodla o výsledku. Že by příští zápas s Poříčany pojali už jako oslavu postupu, odmítá. „Dokud nebude stoprocentně jistý, slavit nebudeme. Naším cílem je vyhrát celou soutěž. Pokud se to povede, oslavy budou veliké," ujistil.

TRENÉR URBAN: DALŠÍ ZÁŘEZ

Útok na divizi se naopak komplikuje Zbuzanům. Hvězdný tým po třetí venkovní porážce v řadě ztratil bodový kontakt s druhou Vykání. Ta proměnila zápas v Rejšicích po hře podle přestav trenéra Leggeriho a hlavně výsledku 0:3 ve třetí výhru v řadě.

Zbuzanům se ve Hvozdnicích vrátil na lavičku po vypršení disciplinárního trestu trenér Luboš Urban. Zápas mu ale příliš radosti neudělal. Z jeho hodnocení vyplynulo, že špatně bylo prakticky všechno – od trávníku po výkon rozhodčích, tedy hlavně ten.

„Na jaře je to už čtvrtý zářez. Nedivím se, že naši zkušení hráči jsou otrávení a mají toho dost. Jdou si po kariéře zahrát nižší soutěže a nemají zapotřebí, že je stále někdo řeže," uvedl pro klubový web po utkání, v jehož závěru byl za „instruování" rozhodčího vyloučen Radek Šírl. Doma pravidelně bodujícím Hvozdnicím stačil na odvetu za podzimní potupu 1:8 jediný dotažený brejk.

Jan Krpata (vlevo) a David Raulín se chystají na svůj první tréninkový kemp pro mládež.
Fotbalová akademie připravila první kemp. Bude prý vymakaný

POSLEDNÍ JE VE HŘE

Ve spodních patrech se tabulka nejvyšší středočeské soutěže stále více zahušťuje.

Na svědomí to má především Lhota. Tým z Kladenska, ztrácející po podzimu devět bodů, po výměně trenéra mocně finišuje. Tentokrát zaskočil Poříčí. K vyválčení páté jarní výhry stačil gól z úvodních minut, protože defenzíva potřetí v řadě zamkla bránu.

Na paty tak poslední šlape nejen čtyři kola nebodujícímu Mnichovu Hradišti, ale také Jílovišti. To odešlo poprvé po čtyřech zápasech a pod vedením Horsta Siegla bodově naprázdno. Byť i v Poříčanech vedlo, jenže další šance zazdilo a domácí trestali. K dobru ale má ještě středeční dohrávku v Poříčí. Ta napoví…

Hořín - Vojkovice
Okresní přebor má nového lídra z Vojkovic