Svitavy U13 – FK Kolín 5:5

„Vzhledem k tomu, že jsme v předešlém ročníku na půdě tohoto týmu jednoznačně zvítězili, zvolil jsem oběma týmům ofenzivní taktiku hry s napadáním soupeře na jeho polovině a udržováním stálého tlaku. Realizace této taktiky nám přinesla rychlé vedení 2:0. To ale bylo z naší strany v prvním poločase všechno, sice jsme si připravili dalších minimálně deset stoprocentních šancí, ale díky vychýlené mušce našich střelců, jejichž pokusy končily i na balkónech okolních domů, jsme už žádnou branku do poločasu nedali. Naopak jsme dvě inkasovali a vrátili jsme soupeře do hry," popsal úvodní dějství trenér Vladimír Zeman.

„Ve druhém poločase jsme bohužel pokračovali v dalším zahazování našich šancí a místo toho, abychom branky dávali, jsme dvě dostali. Za nepříznivého stavu 2:4 jsme zabrali a otočili skóre na 5:4 pro nás díky našemu jedinému střelci Samuelovi Dotterovi, který v tomto utkání dal čtyři branky a jednu si náš soupeř s přispěním Michala Hejduka vstřelil sám. Bohužel dvě minuty před koncem hráči Svitav dokázali vyrovnat bombou s přímého kopu a určili tak konečný výsledek 5:5. Zjednodušeně by se tento výsledek dal okomentovat tak, že soupeři na pět branek stačilo pět šancí a nám na pět branek stačilo šancí dvacet. Přivezli jsme ale bod z venku, tak můžeme být aspoň na půl spokojeni," podotkl Zeman.

Branky: Dotter 4, vlastní. Poločas: 2:2. Sestava A: Veselý – Vlášek, Hejduk, Prokůpek, Záhora, Barták, Schulz, Soukup, Duba, Chadraba. Sestava B: Zeman – P. Pokorný, Erben, Hoření, Vacka, Vobořil, Dotter, Uman, Dientsbier.

Svitavy U12 – FK Kolín 6:3

„Přestože jsme odjížděli k utkání značně oslabeni v obou skupinách, podali jsme zodpovědný výkon. Systém střídavých startů nám zřejmě i v budoucnu bude dělat potíže," konstatoval trenér ročníku 2011 Jaroslav Bejlek.

„Celkový výsledek je pro nás takovým malým zklamáním. Sice jsme moc nezvládli první poločas a byli rádi za těsnou prohru, ale v tom druhém jsme mohli a měli zvítězit. Za celý zápas jsme si vypracovali asi deset brankových příležitostí, ale umřeli jsme na jejich proměňování. Scházel nám klid v zakončení a snad i trocha štěstíčka, ale platí konečný výsledek z našich hřišť 2:3, kterým jsme „přispěli" k celkové prohře 3:6," uvedl asistent ročníku 2022 Miloš Vrkota.

Branky: Jedlička, Konyvka, Batelk. Poločas: 1:3. Sestava 2001: Veselý – Suchý, Machurka, Vejdělek, Juřica – Jedlička – Šimurda, Tichý (Robovský). Sestava 2002:  Čábelka – Pokorný, Batelka, Klas, Baloun, Záhora, Konyvka, Michálek, Čáp, Chábera.