„Vítězství si strašně vážíme, nebylo to vůbec jednoduché, soupeř hrál velmi kvalitně," poznamenal kouč Sokolova Daniel Šmejkal na adresu Kolína.

A to ještě Kolín, který ztrácel na předposlední příčku osm bodů, nepřijel právě v optimální sestavě. „Jsme v určité zdravotní krizi, provází nás viróza. Týká se to šesti sedmi hráčů, pořád se nám to vrací. Žádali jsme Sokolov o přeložení, ale nebylo nám vyhověno," přibližuje kolínský trenér Ladislav Bobek.

Domácímu Baníku se povedl vstup do zápasu. Již v 8. minutě po rohovém kopu otevřel skóre Pouček. „Podařilo se nám vstřelit branku ze standardní situace, potom se hra prakticky vyrovnala, byl to spíš boj," popisoval Šmejkal.

Další gól v první půli již nepadl. Kolín tak odcházel poprvé do kabin s jednobrankovým mankem.

Po přestávce domácí převzali iniciativu na své kopačky, ale zarputile hrající hosté je do vyložených šancí příliš nepouštěli. „Soupeře jsme viděli v utkání s Karvinou, kde byl opravdu houževnatý, hrál na sto deset procent, to se potvrdilo i dneska," podotkl lodivod Sokolova.

Hosté v závěru utkání posílili útočnou vozbu ve snaze o vyrovnání, jenže paradoxně dvakrát inkasovali.

V 78. minutě se domácí znovu prosadili po rohovém kopu, kdy míč poslal do jejich sítě Šamánek. „Ve stavu v jakém jsme, jsme hráli na hranici možností. O lepší výsledek jsme se přesto připravili dvěma vlastními chybami," konstatoval Bobek.

V 88. minutě se zapsal Šamánek do střelecké listiny znovu, když si počíhal na odražený míč. „Rozhodl závěr druhého poločasu, kdy se nám podařilo vstřelit další dvě branky. Doufáme, že na výhru navážeme i v dalších zápasech," přál si po duelu kouč Sokolova Daniel Šmejkal.

„Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál. Po herní stránce jsme odehráli mnohem lepší utkání než s Karvinou (0:0 – pozn. redakce), výsledek je ale daleko horší, tak to někdy ve fotbale je," uzavřel ohlédnutí za utkáním trenér Kolína Ladislav Bobek.

Branky: 8. Pouček, 78. a 88. Šamánek. Rozhodčí: Julínek. ŽK: Vaněček, Blažek – Hýbl. Diváci: 890. Poločas: 1:0.
Sokolov: Belaň – Hrubý (24. Blažek), Hofmann, Vondráček, Urma – Vaněček, Čada, Přeučil, Pouček (85. Kratochvíl) – Šamánek, Dvořák II. (76. Kosak).
Kolín: Vejmola – Ježdík, Biško, Šourek, Hýbl – Bláha (75. Procházka), Jelínek, Skwarczek, Eliáš – Hurka (70. Sodoma), Teplý (88. Teslík).