Konárovice – Bečváry 1:7

„Nastupovali jsme s tím, že si chceme nechat doma body, které nutně potřebujeme. Věděl jsem z předešlých let, že Bečváry hrají běhavý a kombinační fotbal. Tím pádem jsem směroval kluky na bránění hráčů a dlouhé balony do brejků útočníkům. Jak jsem předpokládal, Bečváry hned od začátku měly balón pod kontrolou. Zřídka jsme se dostávali k jejich brance, ale když se nám to povedlo, nebyli jsme schopni trefit branku. I Bečváry v první polovině s tím měly potíže. Po faulu na rohu vápna soupeře dal Radek Pokorný gól a dostal nás do vedení. Pár minut nato jsme měli rychlý brejk po pravé straně, ale bohužel před úplně volným Milošem Černíkem balón skočil a hráč neměl šanci ho trefit. Bečváry pokračovaly v náporu kombinační hrou, ale naštěstí pro nás vyšly první poločas naprázdno. Do druhého jsme šli s tím nepouštět Bečváry do rychlé kombinační hry a zkusit přidat z brejku gól. Jenže Bečváry svou kvalitou a hladem po gólu vstřelily rychlý vyrovnávací gól, což nejspíš pro náš tým je znamení přestat hrát. Bečvárům to pomohlo a během pár minut jsme prohrávali 1:3. Musím uznat, že soupeř byl lepší po celý zápas. K našemu výkonu se nemá cenu vyjadřovat, jen musím vyzdvihnout výkon Miloše Černíka, že za stavu 1:7 to nevzdával a snažil se napadat soupeře. Z něho by si měl vzít příklad celý tým," konstatoval trenér Konárovic Petr Jandák.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme sice daleko více hráli s míčem než soupeř, ale do šancí jsme se příliš nedostávali. A pokud už jsme si ji vytvořili, tak jsme v koncovce zklamali. Takže do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí, když jsme dostali branku po nepovedeném centru, který zapadl do naší sítě. Do druhé půle jsme šli s jasným cílem zápas otočit. Během osmi minut jsme dali tři góly a zápas rozhodli v náš prospěch. Pak jsme ještě přidali další branky až na konečných 1:7. Jsem rád za to, že se nám podařilo zápas otočit a také za to, že kluci hráli naplno až do konce, i když o bodech bylo rozhodnuto. Předčili jsme soupeře ve všech herní činnostech a zaslouženě zvítězili. A také nás těší, že držíme stoprocentní úspěšnost," uvedl trenér Bečvár Josef Kuba.

Branky: 24. R. Pokorný – 48., 71. a 72. Černý, 51. a 89. Dědek, 53. a 78. Jahoda. Rozhodčí: Kučera. ŽK: 2:1. Diváci: 55. Poločas: 1:0.
Konárovice: Svoboda – R. Černík (16. Brunclík), Jandák, Vokoun – Sojka, J. Pokorný, R. Pokorný, Kopecký – Patočka, Kahoun, M. Černík.
Bečváry: Huslík – Uher, Holub, V. Kšírl (55. Čáslava), J. Kšírl (67. Šmejkal) – P. Kuba, Horáček, Dědek, Jahoda – Černý, Vanta (7. Urbánek).

Břežany II – Jevany 0:5

„Tentokrát jsme v nasazení a bojovnosti nenavázali na minulá utkání a hned to bylo znát. Fotbalovější a pohyblivější soupeř nás celý zápas přehrával a jasně vyhrál, a to ještě spoustu šancí zahodil. Bohužel naše složení neodpovídá této soutěži, takže většina zápasů bude vypadat jako v loňské sezoně, ale to je náš interní problém. S tím nám nikdo nepomůže," konstatoval trenér Břežan Michal Pikner.

„Na půdě Břežan, posledního týmu okresního přeboru, jsme začali velmi aktivní hrou. Už v 8. minutě po pěkné přihrávce Popelky otevřel skóre Koula. V 10. minutě se konečně trefil Krákora a upravil na 0:2. Poté dvěma góly a jedním Popelka uzavřeli poločasový účet na 0:5. Tímto byl zápas již rozhodnut. Ve druhém poločase jsme vystřídali Krákoru a Končického a domácí hru opticky vyrovnali. Velké šance měli dále Koula, Novák, Popelka, ale neproměnili, což by se nám mohlo v jiných zápasech vymstít. Opět jsme dali příležitost hráčům z lavičky a v poklidném tempu zápas dohráli. V příštím kole nás čekají Krakovany, a to bude jiný soupeř," přiznal trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 8., 20. a 38. Koula, 10. Krákora, 27. Popelka. Rozhodčí: Benák. ŽK: 2:0. Diváci: 50. Poločas: 0:5.
Břežany II: Zeman – Karban, Mišák, Trejbal – Svoboda, Pikner, Slavík, Pekárek, Borovička – Stejskal, Hladík (70. Kolář).
Jevany: Tolstikov – Chaloupka, R. Krejčík st., Čechák, Matas (60. M. Moravec) – Novák, Krákora (46. R. Krejčík ml.), Bečvařík, Končický (46. Šístek) – Koula (75. Hejdák), Popelka.

Nučice – Velký Osek 5:1

„Soupeř přijel s tím, že chtěl bodovat na našem hřišti. V prvním poločase jsme hráli dobrý technický fotbal, kdy jsme si vytvořili čtyři gólové šance a jedna z nich skončila v brance. Podržel nás brankář, který chytil pokutový kop a celkově byl první poločas vyrovnaný. Druhý poločas začali hosté zlobit, asi po patnácti minutách se nám podařilo vstřelit dva slepené góly a od té doby se hra přelévala na obě strany se šancemi na obou stranách. Ke konci zápasu jsme pojistili naše vítězství dobrým náběhem z pravé strany, kdy jsme zvýšili vedení na 4:0 a 5:1," řekl asistent Nučic Jan Hodík.

„Výsledek je pro nás hodně krutý. Do utkání jsme nevstoupili dobře a soupeř si během prvních deseti minut vytvořil tři šance a právě tu třetí využil. Poté se hra vyrovnala, ale ani jedno mužstvo branku v prvním poločase vstřelit nedokázalo. My jsme selhali i z pokutového kopu. Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou o vyrovnání, i když jsme měli omezené možnosti po zranění stopera Sixty. Vše rozhodla čtvrthodina mezi 60. a 64. minutou. Soupeř do čeho kopl, to tam spadlo. My naopak nevyužili naše velké šance a tak bylo po naději na získání nějakého bodu. Toto utkání se nám vůbec nevydařilo a Nučice vyhrály zaslouženě. Ještě bych chtěl pochválit za výkon rozhodčího, který utkání v bouřlivé atmosféře zvládl na výbornou," podotkl trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

Branky: 11., 60. a 62. Kubalík, 64. Nevšímal ml., 76. Šulc – 68. Mašek. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 5:3. Diváci: 75. Poločas: 1:0.
Nučice: T. Krutský – Jelínek, Hurtík, Vedral, Šulc – Hanuš (72. M. Zápotocký), Novák, Chromý, Nevšímal ml. – P. Krutský ml. (88. Houdek), Kubalík.
Velký Osek: Kalinec – J. Adamec, Sixta (46. From), Šmiřák, M. Černý – Koška, D. Adamec, Mašek, J. Karban – Koubek, Bayer.

Zásmuky – Pečky 5:5 (PK 2:3)

„Zápas pro nás začal dobře. Hned v sedmé minutě jsme se ujali vedení po rohu. Do třicáté minuty jsme dvakrát orazítkovali břevno a hráli jsme dobře dopředu. Odměnou byl druhý gól na dva nula. Pak přišel neuvěřitelný výpadek a hosté během šesti minut otočili výsledek. Na začátku druhého poločasu katastrofický scénář pokračoval. Pečky navýšily z penalty na čtyři dva a vzápětí to bylo o tři góly. Zdálo se být rozhodnuto a zavánělo to debaklem. Kluci to ale nevzdali a na konci utkání přišla naše šestiminutovka, kdy jsme dokázali třikrát skórovat. Měli jsme potom ještě možnost strhnout vedení na naši stranu, ale hosty podržel Cihlář, když na něj šel sám Vondráček. V penaltách pak byli úspěšnější hosté," řekl trenér Zásmuk Václav Jindra.

„Zápas s divokým výsledkem i průběhem začal tak, že jsme do páté minuty šli dvakrát sami na branku, ale nevyřešili jsme to gólově. Soupeř nás potrestal dvěma góly za sebou a ve 30. minutě jsme prohrávali 0:2. Reagoval jsem střídáním dvou hráčů. Vůbec ne tím, že by nezvládli zápas, ale změnil jsem rozestavení a to nám pomohlo. Do poločasu jsme otočili a vedli jsme 3:2. Ve druhém poločase jsme během dvaceti minut dali další dvě branky. V tu chvíli jsme kontrolovali hru a šli jsme dvakrát sami na branku, ale nedali jsme. Možná jsme to podcenili. Pak přišla desetiminutovka, kdy jsme tvrdě doplatili na naše nevyužité šance a domácí nám dokázali dát tři branky. To byl pro nás hodně velký šok. Přestože jsme v závěrečném penaltovém rozstřelu získali druhý bod, tak pro mě je zklamáním, že jsme nevyhráli. Domácí tým byl nebezpečný ve standardních situacích a v našem velkém vápně. Rozhodčí odpískal zápas s přehledem," uvedl trenér Peček Petr Šafránek.

Branky: 7. Roth, 31. a 81. Brtník, 75. Borovička, 78. Chábera – 37. a 44. Materna, 39. a 51. z PK Štégl, 59. Jedlička. Rozhodčí: Vala. ŽK: 3:1. Diváci: 55. Poločas: 2:3.
Zásmuky: Kubelka – Vokáček, Kraus, Sobotka, Roth – Lindner, Čapek (63. Vondráček), Benda, Chábera – Brtník, Borovička (83. Durňák).
Pečky: Cihlář – Železný, Plaček, Chudoba, Lukáš (30. Konůpek) – Mužík, Novák, Modrovič, Štégl, Michálek (30. Materna) – Jedlička.

Kouřim – Jestřabí Lhota 1:0

„Důležitý domácí zápas jsme zvládli. Celé utkání jsme byli lepší a hosty přehrávali. Hráli jsme velmi pozorně v obraně a za celý zápas měli snad deset možností ke vstřelení branky. Ujala se pouze Pazdercova střela, které předcházela krásná a přímočará akce od Paclíka a Ružinského. Hosté měli za celý zápas asi tři dobré šance. První jsme jim v nastavení první půle připravili špatnou malou domů sami a hostující hráč netrefil z úhlu prázdnou branku. Největší možnost hostům zlikvidovat famózním zákrokem v nastavení druhého poločasu Havránek. Vyrovnání by bylo velmi kruté, kluci si za odmakaný zápas vítězství zasloužili," zhodnotil utkání hrající trenér Kouřimi Martin Snížek.

„První poločas byl vyrovnaný, ale domácí byli bojovnější. Jediná branka utkání padla po úniku na pravé straně a následném přesném centru na neobsazeného Pazderec, který se nemýlil. Na obou stranách byly ještě dvě obrovské šance. Královský dal vedle, a druhou Heres bravurně zlikvidoval. Na naší straně Martínek z blízka míč minul a na konci poločasu po velké chybě domácích Kureš obešel brankáře, ale z úhlu netrefil. Druhý poločas jsme měli mírnější převahu, ale šance Krupky a Kubíčka brankou neskončily. My jsme hru více otvírali a domácí se po brejcích dostávali do větších příležitostí, ale výborně chytajícího Herese už nepřekonali. Nakonec jsme mohli v posledních vteřinách srovnat, ale hlavičku Martínka domácí brankář zázračně vyrazil na roh," uvedl trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branka: 26. Pazderec. Rozhodčí: Hlavnička. ŽK: 2:2. Diváci: 99. Poločas: 1:0.
Kouřim: L. Havránek – Paclík (81. Svoboda), M. Havránek, Holub, Novák – Jasenovský (81. Charvát), Macháček, Snížek (26. Dufek), Ružinský (65. J. Keltner) – Královský (85. Bug), Pazderec.
Jestřabí Lhota: Heres – Hron, Klička, Skalický, L. Soukup – Záhora (46. Kubíček), Mikeš, Kureš, L. Týma – Martínek, Krupka (73. Svoboda).

Krakovany – Libodřice 3:2

„Hrálo se bojovné, vyrovnané utkání poměrně dobré úrovně před návštěvou takřka 200 diváků, kteří viděli pět pěkných branek. První branka padla těsně před přestávkou, kterou vstřelil Louda překrásnou ranou z dvaceti metrů.Těsně po přestávce, kdy ještě neuplynula ani první minuta, překvapil hostujícího brankaře skákavou střelou k tyči z třiceti metrů Antoš. Hostům se podařilo snížit po rohovém kopu, kdy se jejich hráč prosadil hlavou. V 82. minutě se Novotný uvolnil ve vápně hostů, kdy vymotal hostujícího obránce, přihrál na Loudu, který zvýšil na 3:1. Minutu před koncem hosté snížili na tři dva, kdy po trestném kopu skončil centr v naší síti. Hosté, jako vedoucí mužstvo tabulky, předvedli velice dobrý výkon, my jsme naštěstí byli efektivnější v koncovce a získali tři body a pěkným výkonem jsme dali dárek našim fanouškům k posvícení. Utkání velice dobře řídil rozhodčí Löwe," uvedl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Prohra je pro náš tým trochu krutá, jelikož to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme měli i více brankových příležitostí. Krakovany měly i trochu štěstí. Nijak nás nepřehrávaly, ale my jsem udělali tři chyby a soupeř je dokázal potrestat. Hráči bojovali až do konce zápasu, ale na body to nestačilo. Tomuto utkání by slušela remíza. My se teď musíme připravit na domácí zápas, ve kterém se pokusíme vyhrát. Ještě bych chtěl vyzvednout výkon rozhodčího, utkání řídil velmi dobře," řekl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

Branky: 44. a 82. Louda, 46. Antoš – 53. Heverle, 89. Košík. Rozhodčí: Löwe. ŽK: 3:2. Diváci: 170. Poločas: 1:0.
Krakovany: Špinka – Věříš (38. Louda), Jelínek, Šindelář, Neruda – Pospíšil, L. Tlučhoř, Antoš (72. Robovský), Kutil – Sixta (78. Novotný), Dostál.
Libodřice: Kolář – Šudy (68. Škopek), Baško, Šafránek, Medlen – Heverle, Kovařík, Sova, Hovorka (57. Oliva) – Košík, Hrstka.

Žiželice – Plaňany 4:1

„Toto utkání se mi hodnotí velice těžko. Utkání bylo plné zvratů a obraz hry se měnil o 180 stupňů. Stále nás trápí velká marodka, nicméně se postupem času dostáváme do ideální sestavy a tohle utkání se ideálu poprvé v sezoně blížilo. Myslím, že i vzhledem k sestavě, naši borci soupeře trošku podcenili a během první půle nedokázali nic překvapivého vymyslet a tak se hrál nepěkný a nezáživný fotbal uprostřed hřiště. Nicméně dva velké závary u soupeřovy branky jsme nedokázali zúročit v první branku. Já bych naše vystoupení hodnotil zatím jako nejhorší v téhle sezoně.
Do druhé půle jsme chtěli vstoupit lépe, ale nestalo se. Naopak soupeř ještě přidal a od začátku nás zatlačil do defenzívy. Z toho vznikl závar v našem brankovišti a faul, za který byla nařízena penalta. Soupeř proměnil a deka, která na naše hráče padla, vyústila v zkrat Fořta, který zbytečně po faulu oplácel a správně uviděl červenou kartu. Teprve toto nás paradoxně nakoplo a v deseti za stavu 0:1 jsme začali hrát naši hru. Kombinovali jsme v rychlosti, hráči se nabízeli pohybem a během deseti minut se nám naštěstí podařilo vyrovnat. V tu chvíli jsme byli jednoznačně lepším týmem a zápas dovedli ke třem bodům, poté, co čtyřikrát skóroval Kubelka," řekl po utkání trenér Žiželic Jiří Novotný.

„Velmi dobrý fotbal z obou stran přineslo utkání v Žiželicích. Šedesát minut naprosto vyrovnaný zápas, kdy jsme si vytvořili snad sedm čistých šancí. I domácí hrozili a při dvou závarech a opakovaných střelách při nás stálo trochu štěstí. Náš slušný výkon jsme korunovali úvodní brankou z penalty. Zanedlouho byl vyloučen hráč domácích za oplácení a my jsme si začali myslet, že nám vítězství spadne samo do klína. Nezvládli jsme závěrečnou půlhodinu takticky, ani mentálně. Domácí šli i v deseti za vítězstvím velmi hladově a navíc měli Kubelku. V závěru nás jednoznačně přehráli a zaslouženě zvítězili," přiznal trenér Plaňan Tomáš Kučera.

Branky: 60., 68., 80. a 84. z PK Kubelka 50. Proskočil z PK. Rozhodčí: Netáhlík. ŽK: 3:5. ČK: 57. Fořt (Žiželice). Diváci: 80. Poločas: 0:0.
Žiželice: Mical – Fořt, M. Živný, Kučera, Chlupáč – Novotný, Hůlka, Lekeš, D. Živný (80. Midloch) – Korčák, Kubelka.
Plaňany: Hradecký A. Kučera (88. T. Kučera), Brecík, M. Freund, Češner – Exner, Kozdera, Švehla, Vinš, Pilař (62. T. Freund) – Proskočil.

Dohrávky

V úterý a středu jsou na pořadu dvě dohrávky. Již dnes (úterý) Zásmuky přivítají Jestřabí Lhotu. Tento zápas se bude opakovat, protože byl kvůli zranění hráče Vondráčka v 85. minutě za stavu 0:1 předčasně ukončen. Zítra (středa) hostí poslední Břežany II na svém hřišti Plaňany. Oba duely začínají shodně v 16.30 hodin.

Tabulka

1. Bečváry⋌ 5 5 0 0 0 23:6  15
2. Libodřice ⋌ 5 4 0 0 1 24:8  12
3. Jevany ⋌ 5 4 0 0 1 17:13 12
4. Krakovany ⋌ 5 3 0 1 1 15:8  10
5. Žiželice⋌ 5 3 0 0 2 18:11  9
6. Velký Osek⋌ 5 3 0 0 2 17:14  9
7. Nučice⋌ 5 3 0 0 2  9:8   9
8. Kouřim⋌ 5 2 0 0 3  9:14  6
9. Jestřabí Lhota ⋌ 4 1 1 0 2 11:6   5
10. Pečky⋌ 5 1 1 0 3 17:17  5
11. Plaňany ⋌ 4 1 0 0 3  4:13  3
12. Konárovice ⋌ 5 1 0 0 4  9:22  3
13. Zásmuky ⋌ 4 0 0 1 3  9:21  1
14. Břežany II⋌ 4 0 0 0 4  5:26  0