Fotbalisté kolínského béčka totiž nastoupili ke svému prvnímu utkání v nové sezoně pouze v devíti hráčích a zápas se nakonec ani nedohrál. Pro malý počet hráčů Kolína byl 
v 55. minutě předčasně ukončen. „B mužstvo jsem si vzal pod svá křídla a věřím, že se nic podobného jako proti Velkému Oseku opakovat nebude," hlásí předseda představenstva FK Kolín Leoš Bešťák.

Hned při prvním mistrovském zápase vašeho béčka jste musel řešit nepříjemnou situaci, kdy tým nastoupil pouze v devíti hráčích a nakonec utkání ani nedohrál. Jak jste reagoval, když jste se tuto zprávu dozvěděl?
Měl jsem informace těsně před výkopem, že asi nebudeme kompletní. No a vygradovalo to v takový trapas. Odpoledne pršelo, šel jsem si do lesa zaběhat i v tom dešti, to 
u mě funguje. Ještě večer jsem na pondělí svolal mimořádné klubové setkání k mimořádné situaci.

Situaci jste řešili na úrovni nejvyššího vedení společně s lidmi, kteří za to byli zodpovědní. Jaký je výsledek toho jednání? Padaly nějaké tresty?
Tak hned v pondělí jsme situaci řešili, to bylo pouhých pět dní do dalšího zápasu 
v Polepech. Takže pracovat a zaměřit se na okamžitá opatření, aby se něco podobného neopakovalo. Musíme si pomáhat a půjdeme zápas od zápasu. Vypomůže dorost U19 a také A mužstvo. Ta nedělní ostuda je především ostudou celého klubu – FK Kolín, je těžké trestat jednotlivce, když děláte něco zadarmo a v amatérských podmínkách. Vinu beru také na sebe, to nejde jenom se vymlouvat. Dále padla zásadní otázka: CHCEŠ našemu béčku pomoci? Také chci poděkovat a omluvit se panu Králíkovi a všem našim statečným, kteří tu neděli nastoupili a prožili si to. Chci se omluvit soupeři z Velkého Oseka. Vždyť oni se sešli, aby si zahráli fotbal. Třeba kvůli tomu nejeli za přáteli na víkend, nebyli se svou rodinou a my je přivedli do takové taškařice. Chci se těm všem  upřímně omluvit za ten trapas!

Navíc jste od STK dostali pokutu 1500,-Kč. Kdo ji zaplatí?
Disciplinární komise udělila Honzovi Kubrychtovi šest soutěžních utkání nepodmíněně. A kdo zaplatí pokutu od STK? To je interní věc.

Přijde mi, že kolínské béčko je takovou přítěží pro klub. Již asi deset let se o něj de facto nikdo pořádně nestará. Vždycky vedení před další novou sezonou tvrdilo, že to bude jiné. Ale vždy zůstalo pouze u slov. Nebude to platit i tentokrát?
Nechci se dívat co bylo 
s béčkem posledních deset let a ani jsem u toho nebyl. Kolínský okres je naše domovina. Je to prostor, kde se musíme pozitivně prezentovat, měli bychom jít příkladem a 
k tomu je naše béčko vhodným prostředkem. Potkávat se každý víkend s kolegy a kamarády na okrese, u piva a 
u klobásky po zápase. Tak to vnímám a také tak může náš klub získávat pevné a hluboké kořeny. B mužstvo je slabé a nemocné, ale také proto cítím svou povinnost mu pomoci. Je plnoprávnou a plnohodnotnou součástí klubu stejně jako A mužstvo, přípravka či U19 dorost. Naše B mužstvo bude žít.

Takže si béčko berete pod svoje křídla a slibujete, že se již pod vaším vedením nic podobného nestane?
Ano, stejně jako kdokoli jiný, ani já slibem nezarmoutím, ale B mužstvo jsem si vzal pod svá křídla a věřím, že se nic podobného jako proti Velkému Oseku opakovat nebude. Vůbec si to nepřipouštím.

Když jsme spolu nedávno mluvili, říkal jste, že béčko postoupí. Opravdu to myslíte vážně?
Ano, to je cíl, ale reálně jeho splnění vidím na jaře 2015, možná 2016. Naším cílem je mít B mužstvo v krajské soutěži. To je střednědobý cíl. Cíl pro tento víkend bylo uspět 
v Polepech, a to se také podařilo. Cíl pro tento podzim je důstojně ho odehrát. Cíl pro jaro je mít stálý kádr B mužstva v 8 až 10 lidech, kteří se budou na společná setkání těšit, kteří potáhnou jedním směrem na jednu bránu. Jim bude pomáhat A mužstvo a dorost U19. A zodpovědnost, že to tak bude, beru na sebe.

Kolik má B mužstvo kmenových hráčů, když neberu výpomoc dorostenců a hráčů širšího kádru áčka?
V současné době pět, příští týden sedm. A ta číslovka se bude zvedat.