Ve své kariéře zažil v kdysi famózních Ovčárech několik postupů. Teď si připsal další a suverénní s Brandýsem, kam se před sezonou po letech vrátil. Ostřílený záložník Aleš Maršner mohl s týmem odpálit oslavy návratu do krajského přeboru už čtyři kola před koncem A-třídní soutěže. Někdejší člen kádru libereckého Slovanu k němu přispěl nemalým dílem. I v pětatřiceti větral obrany soupeřů, obávané střelecké dvojici Kovařík (22 gólů) – Folwarczny (16) sekundoval přesnými přihrávkami a devítkou gólů. A to ještě několik zápasů vynechal kvůli zranění.

Co říkáte na to, že si budete závěrečná čtyři kola užívat s postupem v kapse?
Že jsme dokázali uhrát postup čtyři kola před koncem, je pro mě trochu překvapení. Počítal jsem, že nás Poříčany, Slaný, nebo Horky budou trápit víc a udrží s námi krok. To se jim zaplaťpánbůh nepodařilo. Teď už si zbytek sezony užijeme.

Oslavy třetího postupu v řadě musely být obrovské…
Proběhly v rámci celodenního programu ke sto patnáctému výročí. Před námi nastoupily legendy, které v Brandýse hrály druhou ligu. Po zápase, který znamenal postup do přeboru, jsme poseděli, byla muzika, maso na ohni, pivko. Užili jsme si to. A myslím, že oslavy budou pokračovat.

Byl i ve vašem případě poslední krok nejtěžší, jak se často říká, nebo šlo proti Doksům (2:1) o formalitu?
Formalita určitě ne. Když jsme měli možnost skloubit to s pro Brandýs slavným dnem, tak jsme to chtěli urvat právě v sobotu. Myslím, že nám to trochu svazovalo nohy. Nehráli jsme dobře, neběhali a byli nervóznější. Určitě to nebyl jednoduchý zápas. Nakonec se nám to podařilo uhrát.

Čemu přikládáte, že jste soupeřům tolik pláchli?
Myslím, že kvalitou kádru. Na všech postech jsou fotbalisti, kterým nepřekáží balon. Zejména ve druhých poločasech jsme soupeře dokázali přehrávat. Co se týká kondiční stránky, byli jsme na tom lépe.

Do klubu jste se vrátil před sezonou. Co říkáte celkově na jeho atmosféru?
Nevěděl jsem úplně, do čeho jdu. Znal jsem kluky i většinu lidí ve vedení, ale neznal situaci přímo v kabině a fungování klubu. Nicméně příjemně mě to překvapilo. Je vidět, že se táhne za jeden provaz, lidi ve vedení to dělají s láskou a mají rádi Brandýs. To je myslím důležité a dává to devizu do budoucna, že by to mohlo být ještě lepší.

Osobně budete v týmu pokračovat i v přeboru?
Mým plánem je pokračovat. Uvidím, co a jak dlouho mi dovolí zdraví. Příští sezonu ale ještě určitě ano.

Jak vysoko řadíte letošní postup, kterých jste už ve své kariéře zažil v nedalekých Ovčárech několik?
Tenhle byl řekněme jeden z nejvíce suverénních. Podobný jsme zažili i v Ovčárech. Každý postup je jiný a příjemný, o to více, že se nám to podařilo takhle brzy. Pokud bych to měl zařadit na nějakém žebříčku, byl by ten současný určitě na nejvyšších postech.

Byla řeč o zdraví. Na jaře jste kvůli zranění chyběl. Trápí vás momentálně něco?
Nic. Ale už přece jen nejsem nejmladší. Po každém zápase mě bolí celý člověk a trvá týden, než se z toho dostanu. Pak začíná další zápas. Je to i o trénovanosti. Věřím, že v následující sezoně budeme ještě víc a kvalitněji trénovat, a i tahle stránka se zlepší.