Velký rozruch způsobil jeho předposlední pravidelný příspěvek Fotbalových střípků, které vychází v tištěném Deníku každou středu. Glosa "Není kotel jako kotel" byla zveřejněna i na olomouckém webu.

Někdejší výborný hráč se v něm pokusil srovnat atmosféru, kterou vytvářejí fanoušci hokejového HC Olomouc a fotbalové Sigmy, přičemž fotbalová část z porovnání nevyšla právě nejlépe.

Petr Reinberk. Ilustrační foto.
Slovácký Petr Reinberk: Musíme hrát jako druhou půlku na Viktorce

Pomozte zahrabat příkopy

Jeho slova však nezůstala bez odezvy.

I předseda jednoho z fanouškovských sdružení Sigma United známý pod přezdívkou Metla lidstva ve své reakci připustil, že aktuální situace mezi fotbalovými fanoušky není nejrůžovější.

„Konkrétní důvody tu rozepisovat nechci. Zaprvé by to ničemu nepomohlo a navíc by to zbytečně jitřilo rány. A za druhé, jestli chceme překonat své rozpoložení, každá ze stran musí některé věci překousnout a v den zápasu na ně zapomenout,“ napsal.

Zároveň také vyzval Kobylíka k účasti v kotli na zápase s Opavou.

Ján Krivák (vpravo) zastoupí na postu stopera Filipa Panáka.
Karvinský stoper Ján Krivák: Pohár by nás měl povzbudit

„Přijďte v sobotu do sektoru S, udělejte si selfíčka s fanoušky, rozeřvěte je, podpořte kluky na pažitu (kde jste dřív řádil i vy). A vytvořme tak početný kotel. Pomozte zahrabat příkopy, které vznikly. Pokud se to vám/nám povede, my ultrasáci budeme jen a jen rádi,“ napsal.

Při sprosťárnách odejdu

Kobylík se rozhodl výzvu přijmout!

„Věřím, že budeme v hojném počtu, bude nás slyšet a dovedeme společně kluky k vítězství. Ale upozorňuji, že při prvním sprostém pokřikování či jakémkoliv provinění sektor opustím, neboť odsuzuji jednání ze zápasu se Spartou,“ připomněl Kobylík zápas, ve kterém se olomoucký sektor nevyvaroval urážek na adresu hráčů soupeře.

Také dodal, že má pro fandy překvapení.

Masér Sigmy Marek Elek
Guláš jako břitva. Olomoucký masér vypsal prémii za výhru nad Opavou