„Nabídku zahrát si s týmem z Kataru jsme přijali hlavně z důvodu, že nedisponujeme juniorským týmem a chceme, aby hráli i hráči z lavičky. Stále je také otevřené přestupové okno, tudíž můžeme v zápase vyzkoušet hráče, kteří ještě nemají jisté angažmá," říká marketingový manažer znojemského klubu Michal Kašpárek.

Gólman Sigmy Miloš Buchta
Brankář Sigmy Buchta: Slavia byla efektivní, já jsem nic nechytil

Na své si mají přijít i fanoušci. „V neposlední řadě chceme divákům ve Znojmě nabídnout ne zcela obvyklého soupeře,“ dodává Kašpárek.

Al-Rayyan, jehož hráči se honosí přezdívkou "Lvi", je profesionální katarský tým, který ve své historii získal osm titulů v tamní nejvyšší soutěži. Nejmladší z nich je teprve dva roky starý. Mimo to se v klubové vitríně lesknou také čtyři katarské Superpoháry, šest pohárů Emir a čtyři Poháry Princovy koruny.

Peter Olayinka.
Rekord za vysněnou posilu. Slavia za Olayinku vysázela 83 milionů

Že je metropole třetího největšího regionu Kataru atraktivní adresou, to potvrzuje i výčet zahraničních hráčů, kteří v dresu klubu za 51 let jeho existence startovali. Nade všemi ční nizozemský obránce a dlouholetý reprezentant Frank de Boer, jenž na jihovýchodě země odehrál v sezóně 2004/05 šestnáct střetnutí.

Fortuna je novým hlavním sponzorem nejvyšší fotbalové ligy. Na snímku generální ředitel Fortuny David Vaněk.
Generální ředitel Fortuny David Vaněk: Máme zájem o férový fotbal

V současnosti dres Al-Rayyanu oblékají kromě domácích borců i Uruguayec Gonzalo Viera, Korejec Koh Mjong-jin a také Babou Sidiki Barro, forvard původem z Pobřeží slonoviny. Zajímavostí také je, že trenérský tým pochází kompletně z Jižní Ameriky – čtyři trenéři, včetně hlavního Rodolfa Arruabarreny, jsou Argentinci, další dva pak Brazilci.

Atraktivní duel začíná ve středu v 18:00 na Městském stadionu ve Znojmě.

V prvním kole Fortuna národní lize se střetly celky 1. SC Znojmo FK (v modrém) - FK Varnsdorf.
Znojmo proti Varnsdorfu pálilo šance. Do nové sezony vstoupilo remízou 1:1