"Než se začalo losovat, měl jsem dvě přání. Rennes byla priorita. Abych se v poslední sezoně mohl vrátit tam, kde to všechno začalo. Aspoň z pohledu zahraničního působení. Druhé přání byla Slavia. Bylo by krásné ukázat se na závěr kariéry v Praze," řekl pro svůj web Čech.


Od fanoušků Rennes hned po losu dostal řadu vzkazů: "Vítej doma". "Vracet se do Rennes ve chvíli, kdy končím kariéru, je hodně symbolické. Známí už mi psali a těší se. Já taky," doplnil šestatřicetiletý bývalý reprezentační gólman, který v Arsenalu chytá v této sezoně v pohárech, zatímco v Premier League dostává přednost Bernd Leno.

Stadion Sevilla FC
Slavia proti Vaclíkovi. V osmifinále Evropské ligy vyzve Sevillu

Titul je poslední sen


Právě ziskem trofeje v Evropské lize by se chtěl stylově rozloučit s kariérou. "To je můj poslední sen. Abych v Baku chytal finále a domů si odvezl titul z Evropské ligy. Upínám se k tomu," uvedl Čech.

Bořek Dočkal.
Dočkal je zpět ve Spartě. Letenskému klubu pomůže již proti Baníku


Už v úvodním kole jarní vyřazovací fáze měl s Arsenalem hodně práce. Londýnský klub v prvním zápase na hřišti Borisova prohrál 0:1 a výsledek dvojutkání otočil v domácí odvetě, kterou vyhrál 3:0. "Hráli jsme na oraništi a ten první zápas to hodně ovlivnilo. Domácí odveta potvrdila, kdo je lepší. Ale snadné to nebylo, to je pravda," připustil Čech.


Věří, že by se mohl v soutěži stále potkat se i Slavií, kterou v osmifinále čeká Sevilla. "Favoritem nebudou, ale to nebyli ani proti Genku. Já bych Slavii určitě neodepisoval, protože má hodně zajímavý tým," dodal Čech.

Carlos Tevez.
Dovolená za 885 milionů. I to bylo čínské angažmá Carlose Teveze