Vábení neodolal Pavel Horváth, který se u Litavky domluvil na smlouvě do června roku 2021. Na lavičce tak vystřídá Petra Čuhela, který jako dočasný kouč vedl mužstvo v posledních dvou ligových kolech.

„Přivedli jsme mladého trenéra, který je ligovým nováčkem. Doufám, že se mu angažmá vydaří, podaří se mu zlepšení herního projevu a budou výsledky, které povedou k záchraně v lize,” pronesl prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka.

Pavla Horváth je bývalý reprezentant, který během své kariéry hájil barvy Sparty, Slavie, Teplic či Sportingu Lisabon. Mnozí si ho ale nejvíce pamatují z působení ve Viktorii Plzeň, kde byl strůjcem počátku zlaté éry. Na západu Čech rovněž v roce 2015 ukončil svou bohatou profesionální kariéru. Shodou okolností odehrál svůj poslední zápas právě proti Příbrami, navíc v dresu Plzně slavil tehdy zisk mistrovského titulu.

Karvinští fotbalisté (v bílém) si poradili i s Příbramí a na jaře ještě neinkasovali.
Příbramské plány dostaly v Karviné další trhlinu

Následně se ihned vrhnul na trenérskou dráhu, začal studoval licence a později vedl Domažlice v ČFL, Baník Sokolov ve FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE či rezervní tým Viktorie Plzeň, opět ve třetí nejvyšší soutěži.

Nyní ho čeká první štace ve FORTUNA:LIZE a nebude jednoduchá, bývalý skvělý záložník se má pokusit pozvednout středočeský celek z chvostu tabulky, a pokud možno dovést ho k záchraně. „Mám myšlenku, jak být v Příbrami úspěšný. Chci ukázat hráčům, že jsem tady pro ně a najít co nejrychleji cestu, která povede k lepším výsledkům,“ nastínil své plány Pavel Horváth.

Na příbramskou lavičku poprvé usedne už v sobotu 14. března při zápase s Baníkem Ostrava, který se z rozhodnutí Bezpečnostní rady státu odehraje bez diváků, což ve středu 11. března potvrdila LFA.

Příbram remizovala ve 23. kole FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví 0:0.
Čuhelův efekt částečně zafungoval. Příbram i Boleslav ale dál tlačí stejná bota
Dočasné řešení. Příbram v duelu s Mladou Boleslaví povede Petr Čuhel.
Příbram povede v derby Čuhel