Po dlouholeté známosti si vzal o dva roky mladší přítelkyni Nikolu, nyní tedy mladou paní Racovou. V zástupu gratulantů samozřejmě nescházel fotbalový mančaft FK Český Těšín, který si kvůli této události přeložil zápas.

Nikola Skudříková a Lukáš Rac si řekli své ANO přímo na fotbalovém hřišti.Zdroj: archiv manželů Racových

Zajímavostí je, že hned další utkání Těšína v Bílovci se nehrálo z naprosto stejného důvodu. Svatba totiž tentokrát probíhala v bílovickém táboře.

Přeložilo se také středeční utkání Těšíňanů v Polance, jež se mělo odehrát v rámci vloženého kola krajského přeboru. „Mně to nevadí, aspoň budu mít víc času na ženu,“ žertoval novopečený ženáč Lukáš Rac.

Pavel Šultes sprintuje za míčem
Po pražských trávnících běhá další hvězda. Majitel evropského zlata Šultes

A co říkal správce hřiště na to, že se mu na trávník nahrnuli svatebčané? „Nemohl jsem to vidět, tak jsem tam raději nebyl," vtipkoval nejprve Petr Bajtek, jinak též tajemník klubu. Pak ale vysvětlil, že měl jinou veselici.

„Slavil jsem narozeniny. Trávníku každopádně svatební obřad nijak neuškodil," dodal už vážně. „Horší by to samozřejmě bylo, kdyby tam probíhala i následná hostina a tancovalo se, ale oslavy probíhaly už jinde. Navíc novomanželé si vzali na starost i úklid a druhý den už bylo hřiště zase v pořádku," mohl být Bajtek spokojen.

Na závěr doplnil, že nyní je na řadě Racův spoluhráč a poslední třicátník, který ještě není "v chomoutu", Michal Sostřonek.

Roman Hendrych
Z první ligy až do armády. Hlásí se četař Hendrych, někdejší opavský útočník