Z továrny vyjela tribuna v roce 2004 a hned zamířila na nejprestižnější možnou událost - na Letní olympijské hry, které se tehdy konaly v řeckých Aténách. Pořadatelé ji postavili k hlavnímu hřišti na pozemní hokej a tehdy pojala 2500 diváků.

Jakmile uhasl olympijský oheň, stěhovala se k dalšímu významnému vlastníkovi. Italské Ferrari tehdy slavilo 60 let od vstupu do F1 a vyrazilo po Evropě se svojí předváděcí show. A s ním i ještě nedávno žižkovská tribuna. Proháněly se před ní monoposty Michaela Schumachera i historické stroje.

A pak už následoval přesun pod žižkovský televizní vysílač, na stadion jednoho z nejstarších českých fotbalových klubů. Samozřejmě ne ve své původní podobě. Z původních "olympijských" 2500 míst se na Viktorce instalovala necelá polovina. Věrně sloužila řadu let a vydržela otřesy rozjařených žižkovských fanoušků. Teď po ní údajně budou skákat klokani v zelenobílých barvách.

A co bude na místě tribuny na Žižkově? "Místo montované tribuny vzniknou sociálky a občerstvení, nahoře pak zázemí pro klub," říká v exkluzivním rozhovoru pro Pražský deník spolumajitel klubu Milan Richter.

Milan Richter, spolumajitel a předseda představenstva Viktorie Žižkov.
Za pád si můžeme sami. Návrat je jen na nás, ví šéf Viktorky Milan Richter