Jiří Novák a Lucie Strzepková si na pátek 13. srpna budou do smrti pamatovat. Právě v tento den si totiž řekli své „ANO“ na fotbalovém hřišti v Libouchci na Ústecku.

Proč? Jirka Novák je vášnivým fotbalistou, stále kope krajskou I. A třídu v Libouchci. Lucie Strzepková (teď už tedy Nováková), je dlouholetou druholigovou volejbalistkou, patří do kádru týmu Spartak Děčín Rumburk.

Šumický kapitán Jan Žampach v nedělním derby s Nivnicí odvolal pokutový kop.
Kapitán odvolal penaltu. Nemohl bych se klukům podívat do očí, řekl

Velkým tématem bylo právě místo obřadu. „Jirka to chtěl na fotbalovém hřišti, Lůca na palubovce haly. Nakonec vyhrál fotbal nad volejbalem. Vše tedy probíhalo ve sportovním areálu v Libouchci, kde se vlastně oba seznámili,“ usmívala se Eliška Strzepková, sestra Lucie, mimochodem také volejbalistka Spartaku.

Obřad mezi brankami

„Jirka si obřad mezi fotbalovými brankami doslova prosadil. Mohl mu to zakázat maximálně správce hřiště, ale to neprošlo,“ pokračovala.

Samotná hostina probíhala vedle fotbalového hřiště v areálu plážového volejbalu. „Tady jsme si to s Lůcou vzaly pod křídla. Celá svatba byla úžasná, famózní. Prostě skvělá. Nechyběl ani tradiční únos nevěsty, Lucku odvezli na jiné fotbalové hřiště, do nedalekého Jílového,“ podotkla.

Momentka z videa těsně před nešťastným odkopem Lukáše Bláhy.
Šarvátka v Chrastavě. Fotbalista trefil dítě, přijela sanitka a sudí pískl konec

Fotbal tak na této svatbě tak trochu porazil volejbal. Ve druhé volejbalové lize si musíme zvyknout na další změnu. Na palubovce se už nebudou řešit výkony sester Strzepkových. Lucie už bude pokračovat životem pod příjmením Nováková.

Malou zajímavostí jistě bylo, že mezi hosty nechyběl Václav Budka, bývalý fotbalisty pražské Sparty.