„V souboji o míč při provádění skluzu jej nezvládl, narazil do nohy D. B. z týmu Velkého Boru a způsobil mu zlomeninu obou kostí levého bérce,“ uvedla mimo jiné v obžalobě státní zástupkyně.

Dlouhý u soudu v předchozím líčení odkázal na svou výpověď na policii. Podle té šlo o z jeho strany o běžný souboj o míč. „Udělal jsem skluz, po jedné noze jsem jel po trávě a druhou jsem měl vytrčenou špičkou dopředu. Odehrál jsem balón a až potom jsem narazil do soupeře. Míč skončil v zámezí a soupeř měl házet aut, rozhodčí pískl až po chvíli, když si všiml, že soupeř je zraněn, dostal jsem pak žlutou kartu,“ přečetl z výpovědi Dlouhého soudce Jan Kasal.

Podle zraněného fotbalisty Velkého Boru ale šel Dlouhý do souboje s úmyslem ho zranit. „Zastavil jsem míč u postranní čáry, protihráč mi naskočil do nohy a přerazil mi obě kosti. Byl to zbytečně tvrdý zákrok,“ vypověděl D. B. s tím, že podle něj Dlouhý míč nezasáhl, maximálně jej lehce tečoval.

„Myslím, že skluz by jako obranný zákrok v té chvíli i byl na místě, kdyby to ale byl a naskočení do nohy. Skluz to nebyl, pan Dlouhý byl celou dobu ve vzduchu,“ upřesnil poškozený, který po zákroku strávil zhruba měsíc v nemocnici, kde prodělal pět operací.

Soudce Jan Kasal po výsleších dalších svědků zákroku Dlouhého zprostil viny. „Na základě provedeného dokazování a výslechu všech svědků nebylo prokázáno, že by se ten zákrok naprosto vymykal rámci hry, že by šlo o zákrok vedený výhradně s úmyslem zranit. Porušení pravidel hry nebylo tak závažné, aby bylo na místě bavit se o odpovědnosti trestní. Byť to jednání bylo možná nesportovní, surové, jsou to věci, které lze řešit v rámci fotbalových pravidel prostřednictvím disciplinárního řízení,“ vysvětlil Kasal.

Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se na místě odvolala.

Rozsvícení vánočního stromu v Sušici
FOTOGALERIE: Na Klatovsku se rozsvítily stromečky