Soutěž firemních týmů v malém fotbale pod pořadatelskou taktovou mediálního domu Vltava Labe Média vyvrcholila stejně jako při loňské premiéře v roudnickém sportovním areálu Pod Lipou. Na břehu Labe a mezi chmelnicemi si to o konečné pořadí a atraktivní ceny rozdalo osm nejlepších výběrů z celkem více než 150 účastníků základních a poté oblastních kol.

Nechyběl ani loňský obhájce Metal Trade Comax. Parta ze středočeských Velvar se tentokrát loučila už po základní skupině. Pomyslné žezlo pak o několik desítek minut později předala ve žlutém hrající osmičce SSI Schäfer z Hranic. Tu čeká stejně jako jejich předchůdce fotbalová odměna v podobě třídenního leteckého zájezdu na prestižní utkání, tentokrát na vybraný zápas Evropské ligy.

„Je to paráda. Jsme tu poprvé – krásný turnaj, super zápasy. Mužstvo super. Nevím, co říct, jsem z toho až dojatej,“ užíval si triumf brankář vítězů Radovan Lukšík. Se spoluhráči se prý okamžitě shodli, že na Evropskou ligu by nejraději do Anglie.

Metal Trade Comax, nejlepší tým prvního ročníku Zaměstnanecké ligy Deníku, na fotbale Lazio Řím - Juventus Turín. Na snímku vpravo brankář Zdeněk Kieryk.
Pohled brankáře: Takový zápas bych mohl za Juventus chytat i já

Ve finále to přitom nejdříve vypadalo spíše na čtyřdenní pobyt v lázeňském resortu Pawlik – Aquaforum ve Františkových Lázních, určený jako odměna pro druhého nejlepšího. Lépe totiž do souboje o zlato vstoupili policisté z Prahy. Jenže po vedoucím gólu se dopustili chyby při střídání a v následném oslabení za příliš hráčů na hřišti tvrdě zaplatili. Tým opírající se o exligové hráče Čápa s Markem i borce, kteří letos Hranicím pomohli vykopat postup do třetí ligy, v přesilovce srovnal a těsně po jejím skončení i otočil.

„Pomohlo nám to, a asi to i rozhodlo,“ souhlasil brankář Lukšík, jehož tým otáčel na 5:4 už semifinále proti Úřadu městského obvodu Plzeň 2-Slovany. Jediným zápasem, který nevyhrál, byl ten ve skupině s likérkou Fruko Schulz (3:3). Její ředitel Josef Nejedlý pak při vyhlášení sympaticky odměnil vítěze ještě velkou lahví z produkce své firmy.

Zkrátka ale nepřišly ani další týmy. Obhájit bronzovou pozici se podařilo už zmíněným Západočechům z Plzně. Kurióznější o to víc, že s třetím místem byl i tentokrát spojený dvoudenní pobyt v Plzni s návštěvou tamního pivovaru.

„Určitě si to užijeme. Zrovna teď v pondělí tam jedeme za loňský rok. Takže si to dáme ještě jednou. Turnaj byl i tak skvělý, super atmosféra. Moc jsme si to užili,“ shodovali se přemožitelé českobudějovické Vysoké školy technické a ekonomické v souboji o bronz (4:3).

Metal Trade Comax, nejlepší tým prvního ročníku Zaměstnanecké ligy Deníku, na fotbale Lazio Řím - Juventus Turín
Na fotbale u papeže. Češi poznali blázna z Juventusu, ale Nedvěd se neozval

Vysokoškoláci sice ve vyřazovacích bojích jako jediní nevyhráli (v semifinále podlehli policistům 0:2), na závěr se ale blýskli sympatickým gestem. Soupeři umožnili vstřelit gól poté, co jejich hráč skóroval, když všichni ostatní čekali vrácení míče.

Pro týmy Schoeller Křešice, Fruko-Schulz Jindřichův Hradec, Metal Trade Comax a Mobis Automotivce Czech (Moravskoslezský kraj) končila cesta finalovým turnajem po základních skupinách.

„Mysleli jsme, že to bude lepší. Asi jsme doplatili i na těžký los. Ve finále byly oba týmy z naší skupiny. První zápas jsme projeli a pak už se to s námi táhlo,“ neskrýval mírné zklamání brankář obhájců z Metal Trade Zdeněk Kieryk, podle kterého nebylo v turnaji slabého soupeře. „Všechni to byli fotbalisté a vyhrát mohl úplně každý,“ shrnul.

O jediný gól uniklo semifinále autobusové výpravě z Jindřichova Hradce, která si tím ale den rozhodně pokazit nenechala. Spolu s téměř domácími Křešicemi měla nejhlasitější podporu v publiku. A jako jediná i vlastní nápojový koutek. „I přesto si dáme panáka a budeme slavit, že jsme tady. Máme tu dobrý tým i fanoušky,“ chválil ředitel Fruko-Schulz Josef Nejedlý.

Tak zase příští rok…

Brankář týmu Metal Trade Comax Zdeněk Kieryk.
Všechno mě bolí, takže bych bral druhé místo a lázně, vyhlíží gólman Kieryk

Výsledky

Skupina A: Fruko-Schulz - Metal Trade Comax 1:0, SSI Schäfer - Krajské ředitelství policie Praha 3:0, Fruko-Schulz - Krajské ředitelství policie Praha 2:6, Metal Trade Comax - SSI Schäfer 0:2, Metal Trade Comax - Krajské ředitelství policie Praha 1:1, Fruko-Schulz - SSI Schäfer 3:3.

Skupina B: Schoeller Křešice - Úřad MO Plzeň 2-Slovany 1:3, VŠTE Č. Budějovice - Mobis Automotivce Czech 0:0, Schoeller Křešice - Mobis Automotivce Czech 0:4, Úřad MO Plzeň 2-Slovany - VŠTE Č. Budějovice 0:3, Úřad MO Plzeň 2-Slovany - Mobis Automotivce Czech 2:1, Schoeller Křešice - VŠTE Č. Budějovice 2:6.

Semifinále: SSI Schäfer - Úřad MO Plzeň 2-Slovany 5:4, VŠTE Č. Budějovice - Krajské ředitelství policie Praha 0:2.

Zápas o třetí místo: Úřad MO Plzeň 2-Slovany - VŠTE Č. Budějovice 4:3.

Finále: SSI Schäfer - Krajské ředitelství policie Praha 3:1.