Fotbalisté Dolních Habartic nebudou vzpomínat na desáté kolo okresního přeboru vůbec v dobrém.

Doma prohráli se silným Horním Podlužím 0:4 a jsou v tabulce předposlední. Horší ale je, že v tomto zápase přišli v jednu chvíli o tři vyloučené hráče. „Je to pro nás doslova kritické. Už tak máme problémy se zraněními. A teď jistě přijdeme na dlouhou dobu o další tři hráče,“ lamentoval funkcionář Dolních Habartic Vladimír Boháč.

Co se tedy přihodilo? Za stavu 0:3 došlo k vzájemné potyčce. Výsledek? Tři vyloučení pro domácí, červenou dostali Kamil Horvát, Petr Horvát a Zdeněk Šafránek. „Jde o to, že Kamil je náš stěžejní hráč. A dostane většinou hodně nakopáno. Tady kopl míč po odpískání do branky. Hostující Chaloupecký ho pak úmyslně trefil kolenem do hlavy a pak na něj šlápl. Kamil mu začal oplácet a k tomu se přidali další dva naši hráči,“ přiblížil Boháč všechny okolnosti.

Cennou výhru si připsal v derby s Horním Slavkovem (v bílém) na své konto chodovský Spartak (v červenočerném), když nakonec rozhodl o své výhře 2:1 v 90.minutě.
Vše o fotbalistech pralesa. Podívejte, kdo je užitečný, kdo drbe míč a kdo kazí

K udivení většiny přítomných padly červené jen na domácí straně. „Byly zasloužené, o tom nebudu diskutovat. Ale divil jsem se, že hosté vyvázli bez vyloučení. Rozhodčí Martin Dvořák přitom pískal výborně, pak se mi omlouval, že to všechno neviděl. Škoda že nemáme k dispozici videozáznam. I hosté se po zápase divili, že nikdo z nich nedostal červenou,“ pokrčil rameny.

TABULKA - okresní přebor.Zdroj: DENÍKZbytek zápasu už neměl s fotbalem nic společného, sedm domácích nemohlo bojovat proti přesile, vše se dohrálo pouze s nádechem povinnosti.
Pro Dolní Habartice jde tak o velké komplikace vzhledem k dalšímu zápasu, kdy hrají na půdě posledního Rybniště. „Přitom jsme kluky nabádali, že proti Podluží de facto o nic nejde. Že důležitější je pro nás další zápas. A paradoxně dostaneme tři červené karty. Vůbec nevíme, s kým to v Rybništi odehrajeme,“ dodal smutně Vladimír Boháč.

SK Velké Přítočno - Baník Švermov 6:3 (6:3), OP Kladno, 3. 11. 2018
Okresní rychlopalba. Na Kladensku atakovali Guinnessovu knihu rekordů

Čelo okresního přeboru je po víkendu zase našlapanější. Heřmanov doma zdemoloval 8:1 Malšovice a je první. Druhé místo patří šluknovské rezervě, která vyhrála ve šlágru kola ve Verneřicích a sesadila je z první na bronzovou příčku. A stejně bodů má čtvrté Horní Podluží.

Z týmů, bojující o záchranu, bodovaly jen Mikulášovice, které porazily 3:1 poslední Rybniště.

OP – 10. kolo
D. Poustevna – Kr. Lípa 2:5 (2:1) B: Svačina 2 – Jirásek, Hroník, Pešír, Matějka, Špinka. R: Michek. ŽK: 3:1, 20 diváků.
Mikulášovice – Rybniště 3:1 (2:0) B: Briestenský 2, T. Soukup – Dinžík (PK). R: Pilecký. ŽK: 2:2, 80 diváků.
Těchlovice – Jiřetín p. J. 3:1 (0:1) B: Gálík 2, T. Novák – Winzig (PK). R: Hýbl. ŽK: 2:3, 70 diváků.
D. Habartice – H. Podluží 0:4 (0:1) B: Bandas, Galata, vlastní Špaček, Kovač. R: Dvořák. ŽK: 0:1. ČK: K. Horvát, P. Horvát, Šafránek (všichni DH), 50 diváků.
Verneřice – Šluknov B 0:2 (0:1) B: Chlan (PK), Holešovský. R: Šťastný. ŽK: 1:1, 110 diváků.
Heřmanov – Malšovice 8:1 (3:1) B: Cimpl 2, Majerik 2, A. Čapek, Havlíček, Vlček, Stehlík – Klínský. R: Kadora. ŽK: 2:4, 60 diváků.
Boletice n. L. – V. Šenov 3:4 (1:4) B: Beutler 2 (1 z PK), Rohlíček (PK) – Ženíšek, Smejkal, Kramer, Skyva. R: Hrneček. ŽK: 2:3. ČK: Stach (Š), 40 diváků