Krakovany – Býchory 0:1

„Býchory svým výkonem dokázaly, že patří do špičky okresního přeboru. Po většinu utkání měly herní převahu, naštěstí jejich střely na branku končily na zahrádkách sousedících domů. Jedinou branku vstřelil deset minut před koncem hlavou jejich nejmenší hráč na hřišti, a to za divácké podpory naší spící obrany. V průběhu utkání jsme měli dvě vyložené šance, které když proti takovému mužstvu neproměníme, těžko můžeme bodově uspět,“ konstatoval trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Do zápasu jsme šli s cílem bodovat a nenechat si odskočit přední týmy, to se nám podařilo, i když víme, že naše hra nebyla úplně kvalitní, a to především po stránce zakončování. Úspěchem sice bylo, že jsme jen v prvním poločase vystřelili nejméně desetkrát na domácí branku, ale vždy nepřesně nebo zbrkle. Druhá půlka byla po této stránce lepší, náš tlak se zvýšil, ale branka přišla až po dobře rozehraném trestném kopu Pěkného v závěru hry, kdy Adam Vyhnánek svátečně zakončil hlavou. Domácí měli šancí minimálně, do šancí je naše obrana nepouštěla,“ pochvaloval si trenér Býchor Michal Škopek.

Branka: 78. A. Vyhnánek. Poločas: 0:0.
Krakovany: Douděra – Gerhát, Šindelář, Tlučhoř, Kutil – Olexa (46. Malina), Vodvářka, Strejcius (60. Robovský), Chvojka (85. Novotný) – Sixta (70. Špinka), Dostál.
Býchory: Heres – Funda (76. Koubek), Jirkovský, Chlumský, Škopek – Chvalovský, Teplý, Pěkný, J. Vyhnánek – A. Vyhnánek, Váňa.

Tři Dvory – Tuklaty 7:0

„Od začátku zápasu jsme byli lepší, kombinační hrou jsme soupeře do ničeho nepustili. Při chuti byl opět Fanda Suchánek, kterému náramně svědčí post hroťáka. Během prvního poločasu se trefil hned čtyřikrát. Další zásahy přidali Linhart a Biško. Druhý poločas byl opět v naší režii. Měli jsme soustu šancí, přesně jsme se ale trefili až v 76. minutě. Kalivoda prošel velkým vápnem a střelou pod břevno pečetil konečný stav na 7:0. V neděli nás čeká jeden z nejtěžších zápasů podzimu, zajíždíme na půdu druhé Velimi,“ řekl trenér Třech Dvorů Vladimír Novák.

„Zápas nemá cenu hodnotit, my totiž nepřijeli v nejsilnější sestavě. Hráli jsme bez zraněných Blaščoka, Davida Jambora, Davida Procházky a nově i Nešpora. Díky tomu jsme nemohli pomýšlet na úspěch. Bylo jen otázkou, na jakém čísle se zastaví konečné skóre. První poločas byl z naší strany strašidelný, domácí dominovali a nikterak rychlou, ale přesnou kombinací se dostávali do jedné šance za druhou. Nejkvalitnější tým soutěže vyhrál naprosto zaslouženě a my jsme asi spokojeni, že skóre nebylo horší. Náš stav není ideální. Uvidíme, jestli se uzdraví někteří marodi, i když okolnosti moc nenasvědčují, že by se situace do dalšího utkání zlepšila, takže budeme hrát s tím, co máme a uvidíme,“ řekl asistent Tuklat Roman Nešpor.

Branky: 6., 8., 38. a 39. Suchánek, 13. Linhart, 20. Biško, 76. Kalivoda. Poločas: 6:0.
Tři Dvory: Černý – Kalivoda, Novák, Biško, Rak – Malý (46. Hejduk), Kmoch, Müller (70. Stempák), Linhart – Brunclík, Suchánek (80. Kukal).
Tuklaty: Pazdera – Bazal, Bílý, Werbynský, P. Jambor – Sládek (71. V. Procházka ml.), Kotala, Zradička, Vondráček – Pytloun, M. Procházka.

Bečváry – Jestřabí Lhota 2:2 (PK 3:1)

„Byl to tak trochu infarktový zápas. První poločas jsme byli aktivnější a po krásné rychlé akci jsme šli do vedení. Bohužel jsme inkasovali těsně před koncem první půle, kdy soupeř využil rychlý brejk. Po naší nedisciplinovanosti jsme z nařízeného nepřímého kopu inkasovali branku a soupeř se ujal vedení. Snažili jsme dát vyrovnávací gól, ke konci zápasu jsme nakopávali míče před branku soupeře. Z poslední akce, kdy letěl míč před branku hostí, jsme byli dostatečně důrazní a podařilo se nám ze skrumáže protlačit míč do sítě. Myslím, že tato branka se na Jestřábce podepsala, a i to byl jeden z důvodů, proč jsme penaltový rozstřel zvládli lépe. Vzhledem k průběhu zápasu, když jsme ještě v 90. minutě prohrávali 1:2, jsou pro nás dva body ziskem,“ uvedl trenér Bečvár Josef Kuba.

„Třicet minut jsme hráli špatně. Pak se to zlepšilo a ve druhém poločase pokračovala průměrná hra z obou stran. Do vedení jsme šli po dobře zahraném nepřímém kopu. Ovšem v závěru se nám stala nevídaná věc. Bečváry vyrovnaly v poslední vteřině. Dále už se ani nerozehrávalo. Pod dojmem závěru utkání, ze čtyř penalt proměnil pouze Klička,“ řekl trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branky: 24. J. Kšírl, 90. Kubín – 42. Šindelář, 77. Mikeš. Poločas: 1:1.
Bečváry: Hrouda – J. Kšírl, Uher, Holub, Slezák – P. Kuba, Horáček, V. Kšírl, Čáslava (66. Jahoda) – Černý, Vanta (77. Kubín).
Jestřabí Lhota: Jansa – Hron, Klička, Skalický, L. Týma – Martinek (46. Věříš), Mikeš, Kesner, Kubíček – Krupka, Šindelář (73. Hojda).

Žiželice – Libodřice 2:8

„Předvedli jsme ostudný výkon. A nic na tom nemění ani fakt, že jsme nebyli kompletní. Ale to nelze brát jako výmluvu. Nikdo z hráčů nepředvedl ani průměrný výkon. Jako tým jsme zklamali. Každý se cítí dotčený, když se na něj zakřičí. Je na čase zase shodit ega, vrátit se na zem a věřit, že se odrazíme k lepším výkonům a výsledkům,“ uvedl trenér Žiželic Luděk Špaček.

„Už jsme předvedli lepší výkony, ale konečně jsme měli trochu štěstí, a hlavně jsme se dokázali prosadit střelecky. První poločas byl vyrovnaný, domácí nás možná i trochu přehrávali, přesto vyzněl v náš prospěch v poměru 1:3. Zlomový okamžik přišel kolem 60. minuty, kdy domácí totálně odešli fyzicky, od této chvíle jsme byli na hřišti pouze my, kontrolovali hru a přidávali krásné branky. Někteří hráči se potřebovali střelecky chytit, proto doufám, že v nadcházejících zápasech budeme dál produktivní,“ přeje si trenér Libodřic Lukáš Lanc.

Branky: 33. a 53. Kubelka – 6. a 71. Dittrich, 17. a 65. Hrstka, 36. Sova, 51., 85. a 90. Pánek. Poločas: 1:3.
Žiželice: Capalka – Midloch (46. Konhefr), Živný, Hůlka, Bubeník – Rous, Mical, Mejvald, Korčák – Kubelka, Scháněl (61. Šantrůček).
Libodřice: Skočdopole – Škopek, Baško, Dittrich, Němec – Hovorka, Pánek, Sova (87. Lanc), Pohanka - Hrstka (74. Matějka), Košík.

Tuchoraz – Český Brod C 1:2

„Do zápasu jsme bohužel opět nastoupili v oslabené sestavě, kdy nám z různých důvodů chyběly opory Bílek, Nývlt, Šafář, Trnka a brankář Bartyzal. Kluci se ale semkli a na hře to nebylo tolik znát, protože i soupeř dorazil také oslabený. Poměrně brzo se nám povedlo vstřelit první branku, kdy se nemýlil Houžvička. Soupeři jsme ale bohužel zbytečně ke konci poločasu darovali pokutový kop a ten vyrovnal. Ve druhém poločase jsme zvýšili tlak a přibylo na dramatičnosti, ale i přesto, že došlo k určitým incidentům, zůstal soupeř v plné sestavě. Soupeř měl bohužel více štěstí než my a ke konci zápasu nám po zbytečné chybě v obraně dal rozhodující branku,“ posteskl si trenér Tuchorazi David Šimůnek.

„Zápas nebyl vůbec snadný. Byl to boj až do konce. Naštěstí se nám podařilo dvakrát skórovat a získat důležité tři body,“ uvedl trenér Českého Brodu C Luboš Černý.

Branky: 13. Houžvička – 38. Margolius z PK, 78. Pazderec. Poločas: 1:1.
Tuchoraz: Hrdinka – Pokorný, Mučka, Šír, Hanzl – Veselý, Vosecký, Moravec, Houžvička (46. Kubišta) – Novák, Bláha (60. Sliva).
Český Brod C: Sahula – M. Šmejkal st., M. Šmejkal ml. (65. Šíma), Kratochvíl, Pazderec – Margolius, Morávek (62. Bubník), Černý, Čermák – Svoboda, Kozlíček.

Dobré Pole – Velim B 1:2

„V zápase s Velimí jsme přidali na důrazu, což dělalo hostům problémy. Dostali jsme se i do brzkého vedení, Velim ale dokázala zápas otočit. Bohužel oba góly jsme dostali poté, co zakončující hráči byli neobsazeni na malém vápně. Je to škoda. Myslím, že alespoň bod jsme si zasloužili,“ uvedl trenér Dobrého Pole Ondřej Štefančík.

„Celý tým ukázal charakter a svoji sílu, a za to zaslouží velkou pochvalu. Přestože jsme brzy prohrávali, na nerovném terénu nám vázla kombinace, museli jsme se vyrovnat s tvrdou hrou soupeře, i tak jsme dokázali díky bojovnosti utkání otočit a zaslouženě jsme vyhráli. Domácí šli hned v úvodu z penalty do vedení, nám se podařilo do poločasu vyrovnat po rychlém přechodu a centru ze strany. V druhé půli jsme nejprve neproměnili tutovku, chvíli na to jsme opět po rychlé kombinaci vstřelili vítěznou branku. V závěru jsme mohli vítězství pojistit, ale znovu jsme zahodili stoprocentní šanci,“ podotkl trenér Velimi B Jiří Ptáček.

Branky: 10. Potůček z PK – 31. Jehlička, 79. Kadlec. Poločas: 1:1.
Dobré Pole: Neveselý – Jícha, Štefančík, Flieger, Špička – Vosecký, Krejčí, Královský, Žirovnický – Potůček, Forman.
Velim B: Svoboda – M. Kosina, Hrabal, J. Vlk, Jelínek – Nedbal, O. Kosina (69. Kasal), Jehlička, Kyncl – Kadlec, Kukal.

Kouřim – Nučice 2:4

„Před zápasem jsme měli dost problémů vůbec poskládat sestavu, z různých důvodů nám chybělo pět hráčů, další museli nastoupit zranění nebo nemocní. První poločas jsme výsledkově ještě zvládli, i když hosté promarnili několik dobrých příležitostí. Druhý poločas byl na šance chudší a pro nás je smolné, že prohrajeme gólem ze standardky od autové čáry. Vítězství hostů je ale zasloužené, Havránek v brance nás opět podržel a několik gólů chytil,“ konstatoval provizorní trenér Kouřimi Martin Snížek.

„Opět jsme si nedokázali pohlídat úvod utkání a stejně jako v předchozích dvou zápasech jsme inkasovali v první pětiminutovce. Tentokrát nedokázal Jelínek pokrýt Světničku. Naštěstí jsme hráli proti oslabené a celkem neškodné Kouřimi, a tak jsme věděli, že je pouze otázka času, kdy zápas dokážeme otočit. Příležitostí jsme si k tomu vypracovali opravdu mnoho. Kromě tradičního spalovače Kubalíka, měli velké šance i Chromý a Souček, v zakončení si však nepočínali správně. Spasil nás až povedený trestný kop Šulce, který překvapil Havránka z velké vzdálenosti a uklidnil nás nejmladší člen kádru Nevšímal, který zkušeně zvýšil na konečných 4:2,“ uvedl obránce Nučic Jan Vedral.

Branky: 5. Světnička, 33. Procházka – 22. a 32. Kubalík, 56. Šulc, 83. Nevšímal. Poločas: 2:2.
Kouřim: L. Havránek – Svoboda (34. Bělohlávek), Tománek, Holub, Rejhon (71. Hovorka) – Čihák, Snížek, Procházka, Světnička – Varyš (49. Kočí), J. Keltner.
Nučice: T. Krutský – Souček (46. Kočí), Hurtík, Vedral, Jelínek (52. Nevšímal) – Šulc, Chromý, P. Zápotocký (73. Kulhavý), Vlasák- Novák, Kubalík.

Tabulka

 1. Tři Dvory ⋌ 8 8 0 0 0 47:7  24
 2. Velim B⋌ 8 7 0 0 1 26:4  21
 3. Býchory ⋌ 8 5 1 0 2 17:14 17
 4. Dobré Pole ⋌ 8 5 0 0 3 24:16 15
 5. Libodřice⋌ 8 2 3 1 2 19:12 13
 6. Nučice⋌ 8 4 0 1 3 20:19 13
 7. Bečváry⋌ 8 3 1 1 3 22:15 12
 8. Jestřabí Lhota ⋌ 8 2 1 4 1 12:15 12
 9. Krakovany ⋌ 8 2 2 1 3 15:13 11
10. Žiželice⋌ 8 3 0 0 5 16:30  9
11. Kouřim⋌ 8 1 2 1 4 18:21  8
12. Český Brod C⋌ 8 2 0 2 4 11:19  8
13. Tuklaty⋌ 8 1 0 0 7  9:24  3
14. Tuchoraz B⋌ 8 0 1 0 7  7:54  2