Libodřice – Nučice 4:1

První semifinálová dvojice se dobře znala z okresního přeboru, kde se pravidelně střetává.

Domácí začali velmi dobře, brzy vstřelili dvě rychlé branky. V poločase svítilo na světelné tabuli skóre 3:1.

V druhém poločase se domácí prosadili ještě jednou a když v 70. minutě nučický Vedral dostal druhou žlutou kartu a tím pádem musel předčasně do sprchy, bylo o vítězi rozhodnuto.

Za domácí se prosadili Dittrich, Šafránek, Beníšek a Strejček. Za hosty korigoval Hozman.

Libodřice se po zásluze radovaly z postupu do finále. Po roce si znova zahrají o titul.

Golfový areál v Kácově se řadí mezi jedny z nejlepších v České republice. Určitě stojí za návštěvu.
Ocenění. Golfový resort Panorama Kácov získal zlatý hattrick

Křinec – Rožďalovice 2:3 pp

Druhé semifinále slibovalo zajímavou podívanou. Tyto dvě města od sebe dělí pouhých šest kilometrů, a tak se čekalo vyhecované a divácky atraktivní derby. A tyto prognózy se do puntíku potvrdily.

Na první branku se čekalo do 12. minuty, kdy hostující Hora vystřelil do břevna, míč se však k němu vrátil a na druhý pokus ho chladnokrevně uklidil k levé tyči.

Rožďalovice dále hrály více na míči a snažily se navýšit skóre. K jejich smůle při ojedinělé akci Křince byl faulován domácí hráč a Křinec měl výhodu penalty. Míč si vzal bývalý hráč Rožďalovic Hojsák a střelou nahoru k pravé tyči nedal Špíglovi šanci.

A když za další tři minuty Žmolil zakončil protiútok kličkou brankáři a střelou do prázdné branky, byl Křinec na nohou, vedl o gól.

Druhý poločas sliboval drama.

V jeho začátku se do hry zapojovala převážně levá strana rožďalovického týmu. Velmi často míč putoval po ose Vlasák – Dont – Hora a tato trojice domácí obraně dělala velké problémy. Tuto trojici podporoval ještě seběhy do středu hřiště Najmon. Po jedné z těchto kombinací vykopával míč z brankové čáry domácí obránce Novotný.

Postupem času byli hosté více a více nervózní, zbrkle kombinovali a bylo na nich vidět, že nejsou v optimální formě. Přesto to byly právě Rožďalovice, které vstřelily branku. Prosadil se, kdo jiný než Hora, který svojí druhou brankou v utkání vyrovnal na 2:2.

Po vyrovnávací brance se hrál otevřený fotbal nahoru dolů a rozhodnout mohly oba týmy ve svůj prospěch. Domácí šanci v 80. minutě zastavil ofsajd. Hostující Najmon zase přestřelil o pár centimetrů břevno. Další branku ale diváci neviděli a tak následovaly penalty. V těch začínal kopat Křinec.

Kolíňáci fandili českým fotbalistům při úvodním utkání EURO 2020.
Kolíňáci přišli fandit českým fotbalistům

Hráči Křince první ani druhou penaltu neproměnili. Hosté naopak v poklidu obě ano. Třetí a čtvrtou penaltu Křinec dal, ale protože rožďalovický hráči byli i po čtyřech kopech stoprocentní, o finalistovi bylo rozhodnuto. Rožďalovice zvítězily na penalty 4:2. Rozhodující penaltu proměnil Tomáš Hoffman, kterému první penaltu brankář Kumštýř chytil, ale rozhodčí ji nechal opakovat pro brzké vyběhnutí z čáry. Podruhé již penaltu proměnil.

Rožďalovice si tak opět po roce zahrají finále Radimské Letní ligy a mají šanci obhájit vítězství. Na domácí zbylo pouze utkání o bronz.

Přesto domácí fanoušci ocenili bojovný výkon svých svěřenců potleskem.

Veltruby – Pátek B 4:1

První utkání o umístění svedlo dohromady dva týmy hrající ve svých okresech třetí třídu. Domácí Čechie potvrdila mírnou roli favorita a zvítězila 4:1.

Veltruby si díky výhře zahrají o konečné 5. místo. Naopak Pátek čeká pouze boj o 7. místo a stále čeká na první výhru v soutěži.

Křečhoř – Radim 3:4 pp

Druhé utkání o umístění sehrála domácí Křečhoř proti Radimi. Radim v poločase vedla již 2:0, přesto se domácí nevzdali a dovedli utkání až k remíze 3:3.

Křečhoř mohla penalty dvakrát ukončit, ale ani jednou se jim to nepovedlo a naopak Radim při první možnosti penalty ukončila.

Na Radim čekají Veltruby a boj o 5. místo. Naopak Křečhoř si znova zahraje s Pátkem o 7. místo.

Rozpis

Finále, sobota 19. 6. Libodřice - Rožďalovice (15).

O 3. místo, neděle 20.6. Křinec - Nučice (16), O 7. místo, neděle 20.6. Křečhoř - Pátek B (18.30). 

O 5. místo, středa 23.6. Veltruby - Radim (18.30).

ZUZANA PRAŽÁKOVÁ v akci.
Zuzana Pražáková překonala laťku ve výšce 436 cm. Je to nový kolínský rekord