Velim B – Býchory 0:5

„Ostuda, jinak nelze hodnotit náš výkon a výsledek. Býchory nám daly pořádnou lekci z fotbalu. Byly lepší ve všech ohledech, v pohybu, v nasazení a důrazu a zaslouženě vyhrály,“ přiznal trenér Velimi B Jiří Ptáček.

„Zápas na krásném pažitu jsme začali parádně. Teplý po pěkné kombinaci se Lvem otevřel skóre již ve čtvrté minutě. Hra ve vysokém tempu převyšující kvalitu okresního přeboru vyhovovala našemu týmu. Měli jsme mnohem více prostoru směrem dopředu než jindy, a to jsme dokázali využívat. Jen sám, jinak výborně hrající Lev, mohl ještě v prvním poločasu dvakrát navýšit skóre. Ve druhém poločase měla domácí Velim sice tutovku, ale Heres si s ní poradil a následně byla hra v naší režii, zbytek zápasu jsme zvládli na výbornou. Dokonce jsme přidali další góly, kluci věděli, o co hrají. Myslím, že rozhodla zkušenost, a to byl hlavní rozdíl mezi týmy,“ řekl trenér Býchor Michal Škopek.

Branky: 5. a 73. Teplý, 28. A. Chvalovský, 46. Váňa, 81. Lev. Poločas: 0:2.
Velim B: Svoboda – M. Kosina (46. L. Vlk), J. Vlk (56. Kasal), Hrabal, Jelínek – Nedbal (81. Krejčí), O. Kosina, Jehlička, Kyncl – Kukal (68.Slavík), Jansta (77. Pych).
Býchory: Heres – Kedršt, Jirkovský, Chlumský, Vaňkát (84. Škopek) – Chvalovský, A. Vyhnánek, Teplý, Pěkný (70. min J. Vyhnánek) – Lev, Váňa.

Krakovany – Kouřim 0:2

„Kouřim získala během prvních deseti minut dvoubrankový náskok. První gól padl po střele z trestného kopu a druhý byl vlastní, když centrovaný míč tečoval náš obránce. Poté se Kouřim zatáhla na vlastní polovinu. Velice dobře organizovanou a i hodně důraznou defenzivu se nám do konce utkání přes velkou snahu nepodařilo překonat,“ podotkl trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Jsme hodně rádi, že jsme zápas zvládli, byť jsme dohrávali hodně vyčerpaní. Základem úspěchu pro nás byla defenzíva, musím pochválit celou obrannou čtveřici, která hrála velmi dobře. Bez zbytečných chyb, pozorně a hlavně pustila za celý zápas domácí jen do dvou šancí. My jsme šli do vedení hned v úvodu Snížkem z trestného kopu a při druhém gólu nám pomohli domácí, když si centr srazili do brány. Domácí měli jednu šanci hlavou po centru ze strany a pak trestný kop, který vytáhl Havránek. Za nás pak Ružinský při samostatném nájezdu trefil gólmana a dorážku namířil vedle,“ popsal první půli útočník Kouřimi Martin Snížek.

„Druhý poločas jsme se zatáhli a nechali hrát domácí. Pozornou obranou jsme je ale pustili do jediné šance, kdy nás podržel Havránek. My jsme měli dvě velmi dobré příležitosti, ale Snížek v první těsně přestřelil a při druhé na konci zápasu netrefil pořádně balón. Na konci se červenalo, nejdříve šel do sprch po zbytečné druhé žluté Keltner a pak ještě za urážku pomezního rovnou Procházka. Domácí pak snížili počet hráčů nesmyslným kriminálním zákrokem. Rozhodčí zaslouží velkou pochvalu, celý zápas pískal opravdu výborně a držel nastavený metr,“ dodal.

Branky: 2. Snížek, 11. Neruda vlastní. ČK: 90. Novotný – 85. Keltner, 87. Procházka. Poločas: 0:2.
Krakovany: Špinka – Kutil, Tlučhoř, Robovský, Neruda – Malina (75. Novotný), Vodvářka, Strejcius, Chvojka (46. Jelínek) – Sixta ,Dostál.
Kouřim: Havránek – Navrátil, Tománek, Holub, Novák – Světnička (88. Hovorka), Procházka, Macháček, Ružinský (69. Hampl) – Keltner, Snížek (90. Kočí).

Tři Dvory – Žiželice 3:1

„Po celý zápas jsme byli lepší. Už po pěti minutách se trefil Ondra Novák. Před přestávkou zatáhl po pravé straně balon Brunclík a stříleným centrem hledal na malém vápně nabíhajícího Slezáka, kterého dobíhal obránce a ten si nešikovně vrazil míč do branky. Po hodině hry po krásné kombinaci na jeden dotek byl na jejím konci Slezák, který završil výsledek na 3:1,“ popsal průběh trenér Třech Dvorů Vladimír Novák.

„K zápasu jsme přijeli pouze s deseti hráči, jedenáctý nastoupil ve 25. minutě. První poločas byl vyrovnaný. Domácí byli na míči a my spoléhali na brejky. Do 42. minuty jsme s domácími drželi nerozhodný výsledek 1:1.První branku jsme dostali po rychlé akci domácích, kteří využili špatně našeho zahraného rohu. Ve 20. minutě jsme vstřelili krásný gól z trestného kopu Rousem. Těsně před přestávkou domácí Brunclík poslal před bránu prudkou nahrávku a Midloch mladší si dal vlastní branku. Druhý poločas domácí dominovali, ale až na branku na 3:1 si vyloženou šanci nevypracovali. Kluky bych chtěl pochválit, že zápas neodevzdali domácímu favoritovi a bojovností zápas zdramatizovali do samého závěru,“ potěšilo trenéra Žiželic Luďka Špačka.

Branky: 5. O. Novák, 42. Mical vlastní, 63. Slezák – 20. Rous. Poločas: 2:1.
Tři Dvory: Černý – Kalivoda (46. Bašista), V. Novák, Biško, Rak – O. Novák (84. Kukal), Kmoch, Müller, Stempák – Brunclík, Slezák.
Žiželice: Rokos – Midloch ml., Kubelka, Konhefr, Janata – Scháněl, Mical, Rous, Špaček – Novotný, Midloch st.

Bečváry – Tuklaty 6:1

„Domácí zápas jsme chtěli co nejdříve rozhodnout a nepřipustit žádné komplikace. Napadali jsme vysoko a snažili se co nejdříve odebírat soupeři míč a ohrozit branku. To se dařilo a zaslouženě jsme šli po čtvrthodině hry do vedení. Pokračovali jsme dál stejným způsobem a do poločasu jsme navýšili na 3:0 a zápas byl v podstatě rozhodnutý. Soupeř neměl potřebnou kvalitu na to, aby stav dokázal zvrátit. Druhý poločas jsme vystřídali a hráči si ještě s chutí zastříleli. Střídající mladý Šmejkal se trefil hned dvakrát a byl blízko hattricku. Jedinou kaňkou je, že jsme nedokázali udržet nulu na našem kontě. Ale i tak si myslím, že jsme zápas zvládli podle našich představ. Pravdou je, že nám soupeř hodně dovolil,“ podotkl trenér Bečvár Josef Kuba.

„Do zápasu jsme nevstupovali v ideálním rozpoložení, v sestavě nám opět chyběli důležití hráči. Prvních pár minut jsme měli poměrně dobrých, ale poté jsme začali hrát nedůsledně, dělali chyby a dostali domácí na koně. Bohužel nepříliš dobré utkání odehráli naši stopeři, brankář Pazdera také neměl dobrý první poločas, a tak domácí vyhráli první dějství 3:0 a my byli ve velmi těžké situaci. Domácí nepředvedli bůhví jaký výkon, ale na nás to momentálně stačí. Jsme pomalí v soubojích, fotbalově se nám nedaří vůbec a o nějaké kombinaci se bavit vůbec nemůžeme. Druhý poločas už se spíš dohrával, i když domácí vstřelili další tři branky, z naší strany to bylo přeci jenom o trošičku lepší. Po důrazné akci se prosadil Bazal, kdy vyloženě protlačil míč do branky,“ uvedl trenér Tuklat Roman Nešpor.

Branky: 14. Černý, 21. Jahoda, 40. P. Kuba, 61. Čáslava, 65. a 83. Šmejkal – 71. Bazal. Poločas: 3:0.
Bečváry: Hrouda – Uher, Holub, Slezák, J. Kšírl (64. M. Kšírl) – Jahoda (64. Šmejkal), Čáslava, Černý, V. Kšírl – P. Kuba, Horáček (73. Stoupa).
Tuklaty: Pazdera – P. Jambor, Bílý, Werbynský, Bazal – Vyhnal (46. M. Procházka), Kotala, Vébr, Pytloun – Vondráček, Regner.

Tuchoraz – Nučice 1:2

„I když nám chybělo několik kluků ze základní sestavy, posílili nás jiní a jsem rád, že jim to konečně vyšlo a mohli jsme tak nastoupit v solidní sestavě. V první půli jsme hráli poměrně vyrovnaný fotbal, kdy jsme několikrát zahrozili, třeba střelou Šafáře, ale bohužel jsme ztroskotali na gólmanovi. Soupeř měl šancí na skórování víc, ale buď minul, nebo je vychytal výborně chytající Hrdinka. Ke konci půle jsme bohužel polevili a nechali si dát branku po závaru z rohového kopu. Do druhé půle jsme šli s tím, že zkusíme přidat na důrazu a vstřelíme branku, ale to se bohužel nedělo a naopak jsme si nechali dat gól z velmi podobné situace, jako v první půli. To nás srazilo na kolena a soupeř měl jednu šanci za druhou. Branku už však nevstřelil, což se nakonec povedlo nám po úniku Topola. Pokoušeli jsme se hru vytáhnout a skórovat podruhé, ale to se nám bohužel nepovedlo. Zápas jsme sice prohráli, ale líbilo se mi naše nasazení a bojovnost, kterou jsme v předešlých zápasech velmi postrádali,“ řekl trenér Tuchorazi David Šimůnek.

„To, že nám chyběli čtyři hráči, nemůže být omluva za naši střeleckou nemohoucnost. Šance jsme si dokázali vypracovat, ale celý zápas jsme měli problém trefit se mezi tyče. To, co dokázali spálit útočníci, bylo do nebe volající. Naštěstí jsme ale dokázali těsnou výhru udržet a z Tuchorazi si odvezli všechny body,“ konstatoval obránce Nučic Jan Vedral.

Branky: 75. Topol – 44. Kubalík, 58. Vedral. Poločas: 0:1.
Tuchoraz: Hrdinka – Šír, Vosecký, Pokorný, Hanzl (59. Novák) – Veselý, Šafář, Moravec, Nývlt – Houžvička (71. Kubišta), Topol.
Nučice: T. Krutský – Kočí (46. Jícha) , Bradáč, Vedral, Souček – Šulc, Chromý, Jelínek, Vlasák – Kubalík, Novák.

Český Brod C – Jestřabí Lhota 1:3

„S hratelným soupeřem rozhodly naše dvě individuální chyby a neproměněná penalta. Pak už si soupeř výsledek pohlídal,“ konstatoval trenér Českého Brodu C Luboš Černý.

„Sice jsme vyhráli, ale Brod byl po většinu zápasu lepší. Nás zachránila dobrá hra obrany, zejména stoperů a vynikající Málek v brance, který chytil i penaltu a některé nepřesnosti soupeře. Chodili jsme do otevřené obrany a z pěti vyložených šancí proměnil pouze jednu Martinek. Nedokázali jsme zopakovat kvalitní výkon z minulého kola proti Velimi. Náš problém je, že se před zápasem podíváme na tabulku a podle toho volíme úsilí a nasazení,“ zlobil se trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branky: 63. Svoboda – 1. Kubíček, 32. Krupka, 50. Martinek. Poločas: 0:2.
Český Brod C: Šmejkal st. – Šmejkal ml. (46. Rozumný), Margolius, Svoboda, Černý – Miňovský, Bázlík, Kratochvíl, Kozel – Moško, Pazderec.
Jestřabí Lhota: Málek – Hojda (60. Šindelář), Klička, Skalický, L. Týma – Hron, Mikeš, Kesner, Kubíček – Martinek, Krupka (89. Věříš).

Dobré Pole – Libodřice 0:0 (PK 3:4)

„V zápase se projevila naše téměř dvouměsíční absence tréninku . Kluci si nevěří, míč jim odskakuje, chybí důraz a hlavně fyzička, která je v okrese nezbytná. Libodřice naopak hrály fotbal založený na důrazu. Zápas byl o jednom gólu, který ale nepadl a rozhodovaly penalty, které jsme tentokrát nezvládli,“ posteskl si trenér Dobrého Pole Ondřej Štefančík.

„Neodehrálo se příliš pohledné utkání, byl to takový boj se spoustou osobních soubojů. S tím jsme ale počítali a jeli si do Dobrého Pole pro tři body. Domácí očividně nechtěli hrát fotbal a čekali, s čím přijdeme. Nechali nás kombinovat, vyčkávali, takže jsme byli více na míči. Naši hru ovlivnilo zbytečné vyloučení Košíka, po kterém jsme nemohli hrát to, co jsme chtěli. Vyložených šancí bylo k vidění málo na obou stranách. Myslím, že i v deseti lidech jsme byli aktivnější a měli větší vůli po vítězství, přesto žádná branka nepadla a my si připsali druhý bod za penaltový rozstřel, který jsme opět zvládli. Vzhledem k vývoji zápasu, a tomu, že se nám na Dobré Pole nedaří, tak dva body bereme,“ řekl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

Dobré Pole: Neveselý – Jícha, Štefančík, Jelo (35. Varyš), Flieger – Špička, Krejčí, Vosecký, Královský – Žirovnický, Potůček.
Libodřice: Skočdopole – Škopek, Baško, Dittrich, Němec – Hovorka (46. Hrstka), Pánek, Beníšek, Pohanka – Sova, Košík.

 Tabulka

  1. Tři Dvory ⋌ 12 11 0 0  1 61:16 33
 2. Býchory ⋌ 12  9 1 0  2 36:15 29
 3. Velim B⋌ 12  9 0 0  3 32:11 27
 4. Libodřice ⋌ 12  5 4 1  2 36:16 24
 5. Dobré Pole ⋌ 12  7 0 1  4 31:19 22
 6. Nučice⋌ 12  7 0 1  4 30:23 22
 7. Jestřabí Lhota ⋌ 12  5 1 4  2 22:20 21
 8. Krakovany ⋌ 12  4 2 1  5 27:21 17
 9. Bečváry⋌ 12  4 1 1  6 31:29 15
10. Žiželice⋌ 12  4 0 0  8 20:37 12
11. Kouřim⋌ 12  2 2 1  7 24:31 11
12. Tuklaty⋌ 12  3 0 0  9 14:39  9
13. Český Brod C⋌ 12  2 0 2  8 14:32  8
14. Tuchoraz B⋌ 12  0 1 0 11  8:77  2