„Z naší strany opět zápas, kdy jsme mysleli, že všechno půjde samo a každý soupeř, co přijede, se porazí sám. Liblice hrála ze zajištěné obrany a čekala jen na brejky, ve druhém poločase byla snad jen třikrát na naší polovině, ovšem dvakrát vyřešila výborně brejk, dala dvě branky a rozhodla zápas,“ posteskl si obránce Žiželic Lukáš Kubelka.

„Vzhledem k omluvenkám a přibývajícím zraněním jsme do zápasu šli v kombinované sestavě. A vzhledem k soupeři bylo jasné, že to nebude nic jednoduchého,“ uvedl trenér Liblic Petr Samek.

Ilustrační foto.
Malina se stal králem pokutových kopů. Český Brod díky němu slaví

„Do zápasu jsme tak vstupovali s trochou nervozity na kopačkách. Někteří hráči nastoupili na postu, kde nejsou úplně zvyklí, a to bylo ze začátku znát. Naše hra byla neurovnaná a přicházely zbytečné ztráty. Přes to všechno jsme se dostali díky Doležalovi po standardce do vedení, což je pro nás v posledních zápasech velký bonus. Domácí přidali na agresivitě, víc chtěli, dali do toho víc srdíčka a za to byli odměněni šťastnou, ale vyrovnávací brankou,“ popsal úvodních pětačtyřicet minut Petr Samek.

První poločas skončil nerozhodně, druhý vyhráli o branku hosté.

„Po změně stran se nám podařilo jít celkem brzy do vedení, které se nám díky povedenému střídání povedlo i navýšit. Domácí dokázali z penalty snížit a v závěru se strhla přetahovaná o body. Soupeř hrál na maximum rizika a my zase chodili sami na brankáře. Pojistku jsme bohužel nepřidali. Naštěstí ani domácí tým neskóroval. V samém závěru sice docílil branky, naštěstí byl rozhodčí pozorný a úmyslnou hru rukou ocenil druhou žlutou a gól neuznal,“ ulevilo se hostujícímu trenérovi.

„My hrajeme maximálně po vápno, nejsme vůbec nebezpeční směrem dopředu a když už si šanci vypracujeme, tak ji neproměníme. S tímhle přístupem body sbírat nebudeme. Jsem hodně zklamaný,“ dodal Kubelka.

Zatímco on měl vrásky na čele, liblický kouč byl na své svěřence pyšný.

„Před kluky musím smeknout. Hráli na krev a je mi jasné, že některé bude zápas ještě bolet. Ale obětovali tomu vše, aby se vyhrálo a z toho mám vážně velkou radost. Domácí tým je fyzicky velmi dobře vybaven, a to bylo v závěru hodně znát. Není divu, že dokáží otáčet zápasy. Tentokrát jsme jim to s vypětím všech sil nedovolili,“ byl po zápase hodně šťastný liblický Petr Samek.

Branky: 41. Novotný, 76. Kubelka z PK – 15. Doležal, 54. Bázlík, 72. Borovička. ČK: 90+3. Kubelka (Ž). Poločas: 1:1.

Žiželice: Rokos – Bubeník, Kubelka, Novotný, Chlupáč – Rous, Mical, Mejvald, Martínek – Korčák, Hrstka (61. Fořt).

Liblice: Matoušek – Svoboda, Doležal, Fott, F.Řípa – Vosecký, Schovanec (74. Nývlt), P. Nouzák (72. Borovička), Vostrovský – Bázlík, Hrstka (88. Pospíchal).

Z utkání Kolín - Kutná Hora (10:1).
Kolínu se podařil druhý obrat v sezoně. Nadále vévodí divizi