Celek od Litavky by měl patřit k hlavním aspirantům na postup. Předurčuje ho k tomu nejen pozice exligisty, ale také jasný cíl, který stanovilo vedení klubu.„Naše ambice je jediná. A to vrátit se zpátky,“ prohlásil už na startu letní přípravy prezident klubu Jaroslav Starka. „Není to tak dávno, co jsme druhou ligu hráli, takže asi víme, co očekávat,“ přidal statutární ředitel Jan Starka.

Svou cestu zahájí příbramští fotbalisté v Prostějově. Nejen na Hané budou spoléhat na většinu opor z loňské sezony v čele s brankářem Jakubem Šimanem, novou posilou obranných řad Martinem Susem, zkušeným záložníkem Tomášem Pilíkem a kanonýrem Radkem Voltrem, který se v závěru přípravě opět dostal do střelecké formy.

Karel Jarolím v zápase proti Příbrami
Jarolím chce do horní poloviny tabulky, rád by ještě jednoho útočníka

„Druhá česká liga je náročná soutěž. Hrál jsem ji v minulosti tři roky, takže vím, že to není nic jednoduchého. Soupeři budou fyzicky dobře připravení, organizovaní a průběh jednotlivých zápasů bude převážně stejný. My budeme na balónu a budeme dobývat obranu soupeře,“ předpověděl příbramský útočník.

S velkým očekáváním jde do sezony i Vlašim, která hodlá těžit z partnerské spolupráce s mistrovskou Slavií. V jejím rámci dorazila pod Blaník například jména ostřílená Evropskou ligou jako brankář Matyáš Vágner, záložník Denis Višinský nebo také trenér Martin Hyský. „Máme ambiciózní tým a musíme mít vysoké cíle. To znamená, že šesté místo, které se zde loni podařilo, bychom určitě chtěli vylepšit,“ odkryl ambice nový kormidelník.

Že se nejedná o nereálný cíl, naznačila už letní příprava. Její závěr Hyského svěřencům sice výsledkově nevyšel, když podlehli Českým Budějovicím a v generálce Pardubicím, ale předtím si připsali skalpy jiných prvoligových celků, když porazili Bohemians Praha 1905 a Teplice. „Jsem spokojený s tím, jak to probíhalo. Více než výsledky pro nás byl důležitější herní projev v utkáních. Mužstvo pochopilo a ví, co chceme hrát a jakým stylem se chceme od nové sezony prezentovat,“ potěšilo kouče. „Nyní bude důležité, abychom to dokázali převést do mistrovských utkání, kde to bude psychicky náročnější než v přípravě, kde si každý trochu více dovolí. Já jsem ale přesvědčený, že máme kvalitní mužstvo, které je schopné hrát náš styl fotbalu a být úspěšné.“

Příbram v generálce na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU porazila účastníka druhé slovinské ligy ND Beltinci.
Úspěšné generálce předcházelo Lubegovo vale. Co duel s Beltinci Příbrami ukázal?

Ukázat to Vlašim bude chtít už v úvodním utkání v Opavě. „Jedeme tam vyhrát, stejně jako každé utkání. Takhle to musíme mít nastavené v hlavě od začátku. Samozřejmě musíme mít k soupeři respekt. Jde o kvalitní a zkušený tým, který se může opřít o hráče s ligovými zkušenostmi. V Opavě je navíc fotbalové prostředí a fanoušci tam dokáží vytvořit dobrou atmosféru, což je pro soupeře nepříjemné,“ poznamenal Martin Hyský. „Osobně ale očekávám vyrovnaný zápas,“ predikoval.

OSLOVÍ JE HADAŠČOK?

Do utkání určitě nezasáhne zkušený Vojtěch Hadaščok, který je ve Vlašimi zatím na zkoušce a o jeho případném angažmá se teprve rozhodne. „Je na něm vidět chuť. Uvidíme, jak se nám bude jevit dál. Jedna z možností je, že u nás zůstane. Hráče do ofenzivní pozice potřebujeme, protože se nám v přípravě zranil Jonáš Kneifel, který bude delší dobu mimo, a na to musíme určitě reagovat,“ prohlásil Hyský na adresu devětadvacetiletého útočníka nastupujícího naposledy za Duklu Praha.