„Byl to náš nejlepší výkon na jaře, který se zároveň promítl do konečného výsledku,“ pochvaloval si trenér Martin Frýdek.

Z přípravného fotbalového utkání Sokoleč - Český Brod B
Po posvícení přišel půst. Béčko Brodu vyfasovalo bůra

Podle postavení obou týmů v tabulce neměl Brod co ztratit, mohl pouze získat. Po výborném a zodpovědném výkonu ve všech řadách získal tři body.

Prvních patnáct minut měly Neratovice územní převahu. K vidění byla i spousta osobních soubojů.

Poté Brod převzal iniciativu a dočkal se odměny. V 19. minutě po autovém vhazování posunul Sklenička patičkou Kubišovi před velké vápno, který pohotově přeloboval brankáře domácích.

Zanedlouho mohlo být v táboře hostů ještě veseleji, ale nebylo, protože Palečko nedosáhl na malém vápně o centimetry na centr z levé strany.

Ve 36. minutě měli hosté další velkou možnost ke skórování. Brankář domácích podklouzl, ale Medek ve výborné šanci trefil pouze obránce domácích.

Těsně před odchodem do kabin už to tam spadlo. Kubiš vybojoval před vápnem míč, posunul doleva na Skleničku a ten z úhlu zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Ve druhém poločase Český Brod kontroloval hru. A přidal ještě jeden gól. V 74. minutě Sklenička obral před velkým vápnem o míč stopera domácích, následně postupoval sám na brankáře a byl úspěšný.

„Byla to naprosto zasloužená výhra. Vždyť naše obrana nepustila domácí za celý zápas prakticky do žádné šance. A když přišel nějaký náznak, vše vyřešil brankář Přibyl,“ podotkl vedoucí mužstva Jan Křen.

Branky: 19. Kubiš, 45. a 74. Sklenička. Poločas: 0:2.

Český Brod: Přibyl – Poběrežský, Nekolný, Kejha, Carda – Václavík, Franc, Medek (67. Fikejz), Palečko (51. Moravec), Sklenička (81. Honc) – Kubiš (81. Kocourek).

Hřebeč (v bílém) prohrála v magnetu krajského přeboru doma s Velimí 0:1.
FOTO: Velim se rychle oklepala z porážky a podruhé v řadě udržela nulu

Načítám tabulku ...