„I když jsme prohráli, je na čem stavět. Výkon, kterým jsme se prezentovali, nebyl špatný. Vysoké Mýto se ukázalo jako silný protivník, určitě bude hrát v horní polovině tabulky. Pro nás plyne jedno ponaučení, že se nesmíme chovat lehkovážně v obranné ani útočné fázi. Doufám, že jsme si to špatné vybrali v tomto pohárovém utkání a že do mistrovské sezony vykročíme správnou nohou,“ řekl trenér Jaroslav Havrda.

Souboj dvou účastníků divizní skupiny C se rozhodl devět minut před koncem, kdy se prosadil domácí Rezek.

„V první půli jsme měli jednoznačně navrch. Nezvládli jsme jednu brejkovou situaci a inkasovali zbytečně gól. Pak jsme navázali na úvod zápasu a byli opět aktivní. Dvěma góly jsme nepříznivé skóre otočili na naši stranu. Bylo nás plné hřiště, jenom škoda, že jsme soupeře nedorazili dalším gólem. Následně jsme opět propadli při brejkové situaci a inkasovali druhou branku. Byla to škoda, protože jsme byli lepší, víc na míči i jsme měli víc šancí, bohužel do šaten se šlo za nerozhodného stavu,“ posteskl si Jaroslav Havrda.

Na začátku druhé půle měl Kolín dvě velké možnosti ke skórování, ani jednu ale neproměnil. „Hned po změně stran šel sám na brankáře Rybařík, ten ho ale vychytal. Parádní zákrok předvedl o dvě minuty později i proti Veselému, kterého do sóla vyslal Křelina. Tyto dvě situace ovlivnily další průběh zápasu. Domácí začali mít víc ze hry, do šancí se ale moc nedostávali. Díky svému tlaku a našem koledování o gól nakonec devět minut před koncem vsítili vítězný gól,“ dodal kolínský šéf lavičky.

Branky: Kopřiva 2, Rezek – Biško, Veselý. Poločas: 2:2
Kolín: Kohoutek – Biško, Pavlík, Škoda, Čapek – Němeček, Šindelář (83. Klouček), Veselý – Vácha (86. Rosendorf), Křelina (67. Koděra), Rybařík.

Ilustrační foto.
Český Brod hodinu odolával, pak dostal dva góly a v Mol Cupu končí