Slatiňany – Kolín 0:1

„Vzhledem k průběhu utkání si dovolím vítězství hodnotit jako zasloužené. Je však třeba přiznat kvalitu domácích. Byli silní na míči a prezentovali se kombinační hrou. Nám vyšla taktika, která vycházela z aktivních bloků, což dělalo soupeři problémy a ten tak hrozil jen ze standardních situací. Naopak my měli čtyři gólové příležitosti, ale do vedení jsme šli až po brance Pavlíka. To nám nahnalo vítr do plachet,“ popsal úvodních pětačtyřicet minut kolínský lodivod Jaroslav Havrda.

Kombinační síla a držení míče je domácímu celku vlastní. Ještě aby ne. V základní sestavě Slatiňan nastoupili dlouholetí futsaloví reprezentanti Lukáš Rešetár, Matěj Slováček a Tomáš Koudelka. V domácím dresu se na hřiště dostal i střídající Petr Vladyka, bývalý futsalový reprezentant a fotbalista s necelou čtyřicítkou ligových startů.

„Ani po změně stran nebylo třeba něco měnit a dál jsme chtěli být aktivní. Což se nám až na pár výjimek dařilo. Soupeř hrál na velké riziko, ale kromě několika závarů si žádnou velkou příležitost nevypracoval,“ stručně popsal druhý poločas šéf kolínské střídačky.

Ten byl po utkání velice spokojený a dobře si uvědomoval důležitost získaných tří bodů.

„Kluci makali jeden za druhého, což se podepsalo na našem zodpovědném týmovém výkonu. Byli jsme nebezpeční v útoku a pevní v obraně. Vítězství je pro nás velmi cenné ziskem tří bodů, ale troufám si říct, že ještě důležitější s ohledem na sebevědomí do dalších zápasů,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců Jaroslav Havrda, který už vyhlíží další zápasy.

Branka: 25. Pavlík. Poločas: 0:1.

Kolín: Kohoutek – Biško, Pavlík, Škoda, Urban – Vácha, Němeček, Čapek, Šindelář (88. Rybařík), Veselý (90. Záhora) – Křelina (82. Novák).

Paratriatlonista Jan Tománek získal druhý titul mistra světa v Ironmann 70.3.
Poslední metry jsem si užil, přiznal Tománek