„Ale s naším lazaretem to bude těžké,“ předeslal domácí kouč Jiří Kafka.

Ten to přesto dokázal a zaslouženě na domácím hřišti vyhrál 2:0.

Snaha hráčů Českého Brodu plně bodovat byla patrná hned od úvodního hvizdu. V 18. minutě pálil z první Ceccareli, jeho pokus ale zblokovala hostující obrana. Zimní posila z pražského Bráníku to zkoušela podobně i o deset minut později, výsledek byl ale stejný.

Na to, co se nepovedlo v první pětačtyřicetiminutovce, došlo hned z kraje té druhé. Tři minuty po změně stran zatáhl míč po levé straně Suk, přesným centrem našel na malém vápně Borka, který se hlavičkou nemýlil.

Tříbodovou pojistku přidal deset minut před koncem utkání z pokutového kopu za zákrok Glöcknera na Fikejze ve vápně rekonvalescent Hrdlička.

„V prvním poločase jsme vyslali několik střel, ale ani jedna z nich do branky neprošla. To se nám povedlo ve druhém a protože jsme soupeře vlastně za celý zápas k ničemu nepustili, slavíme zasloužené vítězství,“ potěšil první jarní bodový zisk trenéra Jiřího Kafku.

„Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Brod byl důraznější a k vítězství mu pomohla i přísně nařízená penalta. Udělat pak něco s výsledkem, i vzhledem k tomu, že jsme dopředu toho moc nepředvedli, bylo těžké,“ přiznal trenér Benátek Lukáš Jarolím.

Český Brod po třech nezdarech konečně zabral. Na jaře získal první výhru za tři body.

„V kabině jsme si před výkopem jasně řekli, že v domácích zápasech bojujeme, v těch venkovních ne. Dnes jsme si dokázali, že to jde. Máme zkušených hráčů hodně zraněných a proto to musíme dohánět zmíněnou bojovností. Hlavně to přenést do nadcházejícího zápasu v Čáslavi,“ podotkl šéf Českého Brodu Luboš Holý.

Branky: 50. Borek, 80. Hrdlička z PK. Poločas: 0:0.

Český Brod: Malina – Moravec, Pěnkava, Nekolný, Carda – Suk (73. Makovský), Borek, Skořepa (67. Hrdlička), Ceccarelli (88. Šimůnek) – Fikejz, Herzán (85. Šťastný).

(Mojmír Strachota)