Předchozí
1 z 6
Další

Kateřina Votavová

Modelka, Hradec Králové

Kateřina VotavováKateřina VotavováZdroj: se svolením Kateřiny Votavové

Zahrála bych si Samanthu ze Sexu ve městě. Nemusíme asi dopodrobna rozebírat, proč… (smích)

Andrea Kocková

Fotografka, Hradec Kralové

Andrea KockováAndrea KockováZdroj: se svolením Kláry Trumhové

Zahrála bych si Hermionu Grangerovou, jednu z hlavních postav filmů Harry Potter, abych mohla kouzlit a vyčarovat si tak cokoliv na světě. (smích)

Petra Dočkalová

Terénní učitelka, Náchod

Petra Dočkalová, terénní učitelka, NáchodPetra DočkalováZdroj: se svolením Petry Dočkalové

Pokud by se jednalo o film o osobnosti, nejraději bych si zahrála postavu Marii Montessori nebo Boženy Němcové, prostě nějaké výrazné ženy, která ovlivnila dějiny. Pokud by to byla role, tak rozhodně kohokoliv, a jakoukoliv roli, kde jsou emoce. Takže mne napadá například role učitelky ve filmu Pelíšky. Nebo vychovatelky ve filmu Divotvůrkyně o Hellen Keller.

David Novotný

Pořadatel kulturních akcí, ředitel Muže roku a Anděl mezi zdravotníky, Náchod

David Novotný, pořadatel kulturních akcí, ředitel Muže roku či Anděl mezi zdravotníky, NáchodDavid NovotnýZdroj: se svolením Davida Novotného

Díky Tomášovi Magnuskovi z Náchoda jsem si zahrál ve filmu Školní výlet, který se natáčel v Královéhradeckém kraji a já tam měl větší roli. Také i v jeho dalších filmech jsem měl nějaký "štěk", byla to velmi zajímavá zkušenost. Kdybych si měl vybrat film, tak by to byla určitě komedie. Rád bych si zahrál u Zdeňka Trošky ve filmu Slunce, seno a pár facek nebo v Babovřeskách. Tyto filmy mě baví. Třeba někdy nějaká příležitost ještě bude.

Květa Štěrbová

Zakladatelka Kroužků východní Čechy a pedagog volného času, Chrudim

Květa Štěrbová, zakladatelka Kroužků východní Čechy, pedagog volného času, ChrudimKvěta ŠtěrbováZdroj: se svolením Květy Štěrbové

Tolik toužím být princeznou Arabelou, tedy mít její prsten, a přát si pro každé dítě na světě mír a šťastné vyrovnané rodiče k tomu. Protože přesně toto potřebujeme, abychom měli šťastnou a zdravou společnost. Na pozadí událostí ve světě pro někoho bohužel těžko splnitelné a ovlivnitelné. Ale my, zde v naší republice, kde žijeme v míru, můžeme… Můžeme strašně moc, a to bojovat za to, abychom byli my dospěláci šťastni. Naše děti nasávají vyrovnanost a štěstí jako houby. Dopřejme jim to. Prosím, dovolme sami sobě být šťastni a poslat to dál.

Nedávno jsem se potkala s klinickou dětskou psycholožkou, paní doktorkou Kolářovou, která měla ve své letité praxi možná už generace dětí a zmínila geniální radu od světově uznávaného dětského psychologa Zdeňka Matějíčka, jak na to. Tak pro všechny čtenáře Deníku, když by náhodou nevěděli: „Nejdůležitější v životě je správně se zamilovat.“

Pavel Janoš

Mistr perníkář, Pardubice

Pavel Janoš, mistr perníkář, PardubicePavel JanošZdroj: se svolením Pavla Janoše

Kdysi dávno jsem hrál divadlo, které miluji, ale i v české komedii Obchodníci, která se natáčela v Pardubickém kraji, jsem si zahrál sám sebe. Naposledy jste mě mohli vidět v roli mistra perníkáře Pavla Janoše v pořadu Peče celá země v ČT. Pravda, jsou to jen vedlejší role, a tak je potřeba to brát s humorem. No a opravdickou velkou roli bych si střihnul pro pamětníky něco z Oldřicha Nového a ze současných mám rád role Richarda Gerea nebo Kevina Costnera.