Jak potvrdila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová, i přes veškerou péči záchranářů se nepodařilo zraněnou osobu zachránit. „Svým zraněním na místě podlehla,“ potvrdila mluvčí záchranky.

Jak sdělila dále mluvčí kladenských strážníků Alena Purkytová, na místě tragédie před ZŠ v Moskevské ulici jsou také strážníci. Proč dívenka vypadla či vyskočila z nejvyššího patra školy zjišťují kriminalisté. „Policie je na místě a příčiny pádu z okna prošetřuje. Vzhledem k tomu, že se jednalo o dítě, nebudeme sdělovat bližší informace,“ dodala policejní mluvčí Michaela Nováková.

Zahradní chatka ve Slaném lehla popelem.
Zahradní chatka ve Slaném lehla popelem

Na místo tragédie se dostavil tatínek školačky a k výslechu si ho odvezla kriminálka. Výuka ve škole i přes probíhající vyšetřování nadále pokračovala. 

Jak zjistil Kladenský deník, okna ve škole jsou dělená a zabezpečena tak, aby nebylo možné je snadno otevřít. Je tedy prakticky vyloučené, aby k pádu dívky došlo nedopatřením. Okno bylo navíc na chodbě, nikoli ve třídě. Dívenka po pádu z okna dopadla na beton vedle vchodu do školy.

Žáci devátých tříd byli v pondělí 30. listopadu ve škole dříve, protože měli přípravku na přijímačky. Vedení školy se k záležitosti odmítá z pochopitelných důvodů vyjádřit. Ředitelka Hana Vocelková telefon novinářům sice zvedla, ale sdělila pouze dvě slova: „Bez komentáře.“