Před koronavirem tak chrání třeba sluníčko, květiny a zvířata. V ulici Česká dokonce vznikla jakási naučná stezka, kde děti prostřednictvím svých obrázků a nápisů žádají všechny lidi, aby si chránili nos a ústa.

Dobrá zpráva je, že děti navzdory pandemii a omezujícím zákazům stále kreslí pozitivní věci, jak je vidět ve fotogalerii Deníku. Ale zároveň vyjadřují touhu po cestování. Zřejmě proto jsou vedle “koronavirových” kreseb také obrázky různých dopravních prostředků od mašinky po jízdní kolo.

Mostečané si v nouzovém stavu oblíbili procházky k jezírku na vrchu Ressl, kde mohou pozorovat volně žijící zvířata.
VIDEO: Obliba mostecké “zoo” na Resslu roste. Zvířata si na lidi zvykla

Není pochyb, že tato nová témata spojují děti z různých ulic, aniž by se znaly. Podobné věci kreslí děti na sídlišti u stadionu i v Šestistovkách na opačném konci Mostu.

Zároveň se ukazuje, že děti hodně prožívají domácí vyučování a zapojení rodičů do vzdělávání. Třeba na jednom obrubníku se objevily matematické výpočty. A jedno dítě děkuje na chodníku své mamince.

Zajímavé jsou i kresby, které přímo oslovují chodce, aby nepodléhali obavám o budoucnost. Některé jsou v angličtině. Děti jimi vzkazují například “Netrap se, buď šťastný” nebo “Hodně štěstí", což je nápis na slonovi, který se na lidi směje nedaleko knihovny a kropí si záda vodou.

Most chce postavit nové autobusové nádraží. Starý opuštěný areál se mu pro své záměry nepodařilo koupit.
Most chce nové autobusové nádraží. Místo už je vybráno