Na 1 porci budete potřebovat:
- 150 g kuřecích stehen (kuřecí stehna jsou šťavnatější než prsa a tak nějak se mi na tento recept hodily více)
Na marinádu budete potřebovat:
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetku sladkého chilly
- špetku zázvoru
Na omáčku budete potřebovat:
- 1 lžička oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžíce medu
- černý pepř
- zázvor a sladké chilly podle chuti
- sezam na posypání
Postup:
Stehna nakrájejte na malé kousky a nechte odpočinout v připravené marinádě. Do marinády jsem úmyslně nedala med, protože se potom na grilu nebo v troubě ihned připaluje. Do teriyaki správně patří i česnek a cibule, ale kdo už trochu zná moje recepty, tak ví, že s česnekem se nekamarádím a nesmí mi přes práh. Výraznost česneku je nahrazena sladkým chilly, pepřem a i tou skořicí.
Připravte si gril, maso napíchejte na špejli a grilujte ze všech stran, dokud maso nebude hotové. V troubě to chce cca 20 minut na 200 stupňů. Než se maso udělá, připravte si omáčku. Jednoduše nechte prohřát na pánvi na střední ohřev. Hotové špízy podávejte s omáčkou, posypané sezamem.
O autorce
Tereza Kalašová je fitness trenérka a výživová poradkyně s dlouholetou praxí. Také je milovnice vaření a nadšená amatérská kuchařka. Její recepty a tipy ke zdravému životnímu stylu, jako například cvičební videa, najdete na jejím Instagram účtu nebo na její Facebook stránce Buď fit s Terkou.
Tereza Kalašová