Start marathonské trati je v 9 hodin a 15kilometrové trati v 10 hodin tentokrát výjimečně na Kmochově ostrově. Maratonci proběhnou lužními lesy, okolo zámku v Poděbradech a po pravém břehu Labe zpět do Kolína! Cílová rovinka tratí je na Kmochově ostrově před amfiteátrem.

„Běžce čeká upravená trailová trať v příjemném prostředí, přípravy letošního ročníku jsme si s letošním jarem opravdu užili,“ řekl Leoš Bešťák, předseda pořádajícího spolku. „Z důvodu globálního útoku koronaviru jsme se z bezpečnostních důvodů rozhodli speciální závod - Dlouhou míli preventivně odložit na červen roku 2021! Středisko Volno vyrobí originální pamětní medaile pro vítěze závodních kategorií.

Sportovní vrcholy

Naváže Martin Kučera na své vítězné tažení? Budou padat traťové rekordy? Prosadí se domácí borci? Bude se maratonská trať líbit? To jsou otázky, na které nyní neznáme odpovědi! Ale již nyní víme, že každý závodník svou registrací pomůže dobré věci, padesátikoruna ze startovného je určeno dětem ve Volnu na nákup rehabilitačních pomůcek!

Leoš Bešťák

V Podolí si olympionici zavzpomínali na Danu Zátopkovou.
Olympionici zavzpomínali na nedávno zesnulou oštěpařku Danu Zátopovou