Inspirujte ostatní, pošlete na e-mail: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.
Pro inspiraci dnes přinášíme recept kolegyně z Táborského deníku.
Zkusíte Bramborové noky se smetanovou omáčkou a špenátem podle Lenky Pospíšilové?
Ingredience: Bramborové noky, olej, voda, česnek, čerstvý listový nebo mražený špenát, smetana na vaření, sůl, pepř, případně parmezán, niva, slanina
Příprava: Noky si můžeme udělat doma nebo koupit hotové a uvařit ve vodě. Na oleji osmahneme jednu nakrájenou cibuli (kdo se neobejde bez masa, lze v tomto bodě přidat na kostičky pokrájenou slaninu a osmažit ji do základu). Přidáme čerstvý listový či mražený špenát a podusíme asi ve dvou deci vody. Potom zalijeme smetanou a zavaříme, aby se omáčka zahustila. Můžeme lehce osolit a opepřit, ale celý recept stačí dochutit na závěr stroužkem česneku či strouhanou nivou a parmezánem.