Taehan závodníci se (vzhledem k velmi vysokému startovnému za každou disciplínu) zúčastnili tradičně pouze soutěže v poomsae - technických sestavách, ale závodilo se ještě v rozmanitém přerážení desek nohama i rukama, ale také v disciplíně "creativ taekwondo". Závodní program byl zpestřen ukázkami souvisejícími s korejskou kulturou a sportem, k vidění byl tanec K-pop, exibice bojových umění s mečem a dlouhou tyčí, taekwondo na hudbu a také tradiční taekwondo exibice v podání českého národního týmu Moohwa a týmu U-chong family z Německa.

Samotná soutěž se hned od začátku pro naše zkušené závodníky začala velmi slibně vyvíjet. Bodové hodnocení naznačovalo, že naši Taehan soutěžící se rozhodně umístí na předních příčkách. Elektronický systém průběžné pořadí ale neukazoval, tak všichni museli počkat na vyhlášení do úplného konce závodu.

Letnice a královničky.
OBRAZEM: Připomeňte si Letnice v kouřimském skanzenu. Tentokrát královničky

V podstatě to pro Taehan Kolín nemohlo dopadnout lépe! Pokud startoval v nějaké kategorii závodník z Taehanu, cinkla České republice zlatá medaile. Pokud náš závodník obsadil stříbrnou či bronzovou příčku, bylo to pouze tím, že na příčce vyšší už se nacházel jiný týmový kolega z Taehanu.

Kolínský klub si tedy se svými 15 úspěšnými závodníky z Rakouska přivezl za kategorie jednotlivců celkem 11 zlatých, 3 stříbrné a 1 bronzovu medaili, doplněnou o 3 zlaté medaile z kategorií dvojic. Nejenže je Taehan neporazitelný ve své disciplíně poomsae doma v České republice, ale je skvělé, že ukazuje své kvality také v zahraničí.

Jak Taehan Kolín dopadl v celkovém hodnocení týmů nevíme. Turnaj začal v 9 hodin, probíhal ale pouze na jedné závodní ploše, proto vše trvalo nezvykle dlouho. Vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií proběhlo až před sedmou hodinou večerní a organizátor i vzhledem k velkému zpoždění nestihl spočítat body a vyhodnotit celkové výsledky závodních týmů. Gratulujeme všem vítězům, poražené žádné nemáme, tak alespoň poděkujeme těm rodičům, kteří ochotně se svými dětmi dovezli do Rakouska ještě ostatní závodníky a celou dobu pilně fandili. Před prázdninami byl rakouský Hanmadang pro Taehan posledním turnajem. Nyní čekají některé cvičící ještě zkoušky na vyšší technické stupně a pak už jen krásné prázdniny!!!

Autor: Lee, Taehan

Exponáty z výstavy Ozdoby dávné doby.
FOTO: Historické šperky! Podívejte se na výstavu Ozdoby dávné doby