Jaroslav Němec: Tvarohové knedlíky plněné jahodami

Ingredience na těsto: špetka soli, 10 lžic polohrubé mouky, 1 kus vejce, 2 lžíce dětské krupice, 3 lžíce oleje, 250 gramů polotučný tvaroh, 1 lžička badyánu, cukr moučka dle potřeby

Ingredience na náplň: 200 gramů jahod

Rally Bohemia 2019 - 2. etapa
Fanoušci rally se dočkali! Víkend bude patřit Bohemce

Postup při přípravě těsta: Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky.Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na másle do růžova osmaženou a polijeme máslem.

Na posypání knedlíků - máslo dle potřeby, strouhanka čerstvá dle potřeby

Kolínští umělci i návštěvníci zaplnili čáslavskou výstavní síň
Kolínští umělci i návštěvníci zaplnili čáslavskou výstavní síň

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno, příjmení a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.