Prodávat může přijít každý. Stačí přinést si deku nebo stolek a vyložit na něj vše, čeho se kdo potřebuje zbavit. Spektrum nabízeného zboží je široké a blešák od blešáku také pestřejší.

"Tentokrát Blešák potěší milovníky kvalitní kávy. Na výběr bude ze dvou možností a samy si asi dáme obojí. Minule návštěvníci velice kladně hodnotili výběrovou kávu z pražské pražírny The Miners Coffee & Characters, kterou připravovala kavárnička z Církve Kolín. Výtěžek z prodeje kávy navíc jde vždy na charitativní projekt Nehemia.

Márdi, frontaman kapely Vypsaná FiXa na českobrodském festivalu Brod 1995.
Na českobrodském festivalu prostě pršet musí, déšť jej ale nenarušil

Druhou kavárnou bude kolínská mobilní kavárnička Kofíkolka. Roztomilá tříkolka s kavárnou na kapotě lahodí nejen oku, ale její tradičně po italsku pražená káva Caffe Vergnano získala v Kolíně spoustu příznivců. Chápeme, že na kávě život Blešáku nestojí, ale s dobrou kávou je ten život hned veselejší, nemyslíte?" usmívají se organizátorky.

Pro děti bude tradičně připraven stan s dětským koutkem, hračkami a odborným personálem od kolínského dětského klubu Kidztown. Takže i rodiče dětí, které se nechají pohlídat, budou mít klid si Blešák projít.

Pro komfort návštěvníků je objednané mobilní wc. A na stromech budou viset dvě kabinky pro vyzkoušení oblečení.

Další termín bude 3. října a podzim prý má být dlouhý a pěkný.

Zuzana Křivánková a Zuzana Istenčinová