Istra Premium Camping Resort

Pocit klidu a autentické atmosféry středomoří slibuje kemp Istra Premium Camping Resort. Nachází se na romantickém poloostrově obklopeném malými ostrůvky nedaleko města Poreč. Luxusní resort se rozkládá přímo u moře v blízkosti malého přístavu a půvabné pobřežní vesnice Funtana.

Jaromír a Milada jezdí na stejné místo roky
Češi opět vzali Chorvatsko útokem. Po dálnici je cesta rychlá, ale prodraží se

Tento pětihvězdičkový kemp dokáže uspokojit i ty nejnáročnější cestovatele. Nabízí jak klasické kempování v blízkosti moře, tak ubytování v prémiovém kempu, kempovací chatě, moderním apartmá, prémiové vile s vířivkou, luxusní kempovací vile s vlastním bazénem či glampingovém stanu.

Co je to glamping?
Glamping neboli glamour camping (česky: půvabné kempování) je forma luxusního kempování. Oproti běžnému kempování nabízí mnohem lepší vybavení a snaží se navodit pocit veškerého pohodlí domova. Jedná se o ideální formu dovolené pro ty, kdo si chtějí odpočinou v samotném srdci přírody, ale zároveň se neradi vzdávají moderních technologií a pohodlí.

V resortu je dostupná široká škála služeb a zařízení. Kemp se pyšní krásným aquaparkem Aquamar rozkládacím se na ploše více než tisíc metrů čtverečních. K dispozici je podle serveru Lux-camp.cz pět různých bazénu pro děti i dospělé, množství skluzavek a vířivka.

Poblíž kempu je hned několik pláží. Kdo dává před opalováním se na lehátku přednost aktivnějšímu trávení dovolené, ten bude nadšený z široké škály sportovních možností jako je vodní aerobik, jóga, stolní tenis, fotbal, minigolf a mnoho dalšího.

Glamping v domě na stromě
Fenomén glamping: I ubytování v přírodě může být jako v nejluxusnějším hotelu

A protože k pořádné dovolené neodmyslitelně patří i dobré jídlo, nabízí Istra Premium Camping Resort hned několik možností, kde ochutnat chorvatské speciality a lahůdky z celého světa.

Glamping Tents and Mobile Homes Trasorka

Luxusní kempování pouhé tři minuty pěšky od pláže nabízí Glamping Tents and Mobile Homes Trasorka (česky: Glamipingové stany a mobilní domy Trasorka – pozn. red.). Nachází se v obci Veli Lošinj na ostrově Lošinj, 1,9 kilometru od pláže Javorna Bay, 2,3 kilometru od pláže Plieski a 2,6 kilometru od pláže Balvanida.

Jak uvádí server Booking.com, Trasorka nabízí ubytování s bezplatným wi-fi, grilem, zahradou a neplaceným soukromým parkovištěm. Kemp má terasu, krásný výhled do zahrady, posezení, satelitní televizi, plně vybavený kuchyňský kout a vlastní koupelnu, kde nechybí dokonce ani fén. Takže kdo si chce užít dovolenou s veškerým pohodlím, ten bude nadšený. Ubytování ocení také majitelé psů, protože domácí zvířata mají vstup povolen.

Na místě si lze půjčit jízdní kolo a vydat se na výlet po malebné okolní krajině. Na své si samozřejmě přijdou i pěší. V okolí do vzdálenosti osmi kilometrů se nachází například Kostel sv. Martina, hrad Lošinj, lesopark Čikat, zátoka Čikat a stejnojmenný aquapark.

Falkensteiner Premium Camping Zadar

Výjimečný design, vynikající kuchyni, přátelský servis, profesionální péči o děti a mnoho dalšího slibuje Falkensteiner Premium Camping Zadar. Vybudován je na písečné pláži ve vzdálenosti pouhých pět kilometrů od historického města Zadar.

Samotný kemp je situován v samotném srdci borového lesa, takže poskytuje příjemný stín jen několik kroků od oblázkové pláže. K dispozici je také venkovní bazén, dětský bazén a slunečná terasa. Dopřát si lze relaxaci v sauně či masáž v tamních lázních Acquapura. Vstup do rozsáhlé wellnes oázy je k dispozici za menší příplatek, v zimních měsících je pak využití zdarma.

Aquapark Istralandia je považován za jeden z nejzábavnějších aquaparků v celém Chorvatsku.
Nejlepší aquaparky v Chorvatsku: Podívejte se, jakou zábavu nabízejí

Samozřejmostí je bohaté sportovní vyžití od půjčovny kol, plážového volejbalu, fotbalových a tenisových kurtů až po centrum vodních sportů s půjčovnou lodí, člunů, parasailingem (lety na padáku za motorovým člunem – pozn. red.), možností sufování a mnoho dalšího.

K dispozici je celkem 369 bytových jednotek – 270 kempovacích míst, 86 mobilních domů, 13 glampingových míst s elektřinou, kanalizací a vodou. Sever Falkensteiner.com slibuje 24hodinovou ostrahu kempu, nabíjecí stanici pro hybridní vozidla, wifi zdarma i možnost ubytovat se v určitých oblastech i s domácími zvířaty.

Terme Jezerčica

Chorvatsko však samozřejmě nejsou jen velké kempy. Pro ty, kdo mají rádi více soukromí, ale zároveň hledají kvalitu, může být zajímavou možností například kemp Terme Jezerčica. Nachází se v obci Donja Stubica v srdci chorvatského regionu Záhoří.

Kemp nabízí ubytování v 15 mobilních domech, na 18 parcelách pro obytné vozy (s přípojkami vody a elektřiny) a či prostorách pro 20 stanů. Jak uvádí na svých webových stránkách, je ideální nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro všechny, kdo touží po aktivní dovolené uprostřed panenské přírody. Na výběr je z široké škály sportovních a rekreačních zařízení. Zahrát si můžete například plážový volejbal, fotbal, stolní tenis či badminton. Všichni ubytovaní mají zdarma vstup do aquaparku s osmi bazény s termální pramenitou vodou a samozřejmě i možnost relaxovat na pláži Záhorské riviéry.

Maličký ostrůvek Lokrum je prý prokletý.
Chorvatsko není jen Makarská. Nabízí i Mrtvé moře a prokletý ostrov

Podle serveru Camping.hr se v blízkosti kempu nachází celá řada přírodních a kulturních památek a zajímavostí. Jako příklad uvádí pozoruhodné barokní zámky a Muzeum krapinských neandrtálců. Pouhých čtyřicet kilometrů od kempu se nachází přírodní park Medvednica, z jehož nejvyšších vrcholů se můžete kochat dechberoucím panoramatickým výhledem na město Záhřeb.

Kemp Val Vidal

Dalším tipem na malý útulný kemp situovaný uprostřed přírody, ve stínu olivovníků a dubů, je Val Vidal. Nachází se jen 180 metrů od moře a zálivu Veštar, od centra města Rovinj je vzdálen čtyři kilometry. Nabízí prostorné pozemky a sociální zařízení. K dispozici je také bar a společný gril. Zajímavostí je, že dle serveru Camping.hr bývají ve Val Vidal organizovány večery s živou hudbou.

Díky své poloze představuje kemp ideální výchozí bod pro výlety na kole po četných okolních cyklostezkách. Oblíbené mezi turisty jsou plavby lodí, zejména v zátoce Lim, která je proslavená měkkýši a bohatou gastronomickou nabídkou založenou právě na této jedinečné pochoutce. Poměrně blízko kempu je také ornitologická rezervace Palud, přírodní úkaz s mimořádně atraktivní faunou i flórou.