Lidem zahráli na nástroje, zazpívali jim lidové písně a ti se k nim neváhali přidat, nebo si i s nimi zatancovat. „Na našich klientech zanechala návštěva klaunů opravdu nesmazatelný zážitek, velmi si ten den užili a nyní se ptají, kdy zase přijedou. Pro nás zaměstnance bylo neuvěřitelné vidět proměnu seniorů – jejich bezprostřední reakce, smích a veselé oči – bylo to opravdu dojemné," uvedla po odjezdu zdravotních klaunů ředitelka Domova Anna Lucie Hovorková.

Dva obyvatelé domova slavili narozeniny a další dva slavili zasnoubení – Helena a Václav. „Za sebe mohu říci, že jsem nesmírně vděčná za to, že byl náš domov zařazen do turné a mohli jsme alespoň jednorázově zažít tuto skvělou atmosféru. Pokud by klauni kdykoliv v budoucnu přemýšleli o rozšíření pravidelných návštěv v domovech seniorů, jsme rozhodně velkými zájemci," dodala ředitelka domova.

Pravidelné návštěvy zdravotních klaunů v Domově Anna se v blízké budoucnosti však nechystají, vysvětlila tisková mluvčí Kateřina Procházková. „Naše návštěva zde se uskutečnila v rámci akce Turné plné smíchu, kterou pořádáme jako oslavu našich letošních 15. narozenin. Pravidelně navštěvujeme již 71 zařízení po celé republice a zájem má více než 50 dalších, které však nejsme z důvodu kapacit schopni obsáhnout. 15 z těchto zařízení jsme se proto rozhodli v rámci tohoto turné potěšit alespoň jednorázovou návštěvou. Zastávka v Domově Anna však byla neuvěřitelně příjemnou, prozatím jednorázovou zastávkou, na naší cestě. Byli jsme zde velice mile přijati jak klienty, tak veškerým personálem a jen velice neradi jsme odjížděli," řekla.