„Vždycky, když jsem jedem, říkám si, že zas budu stát za sloupem," podělil se se svými pocity před koncertem Honza Skleník Sklenář z kapely SPS, která hrála kolínskému publiku jako první.
Kapely mohly být spokojené, podpořit je přišlo na dvě stě fanoušků, kteří hned od počátku zpívali, tancovali a koncert si vysloveně užívali.


Vrásky na čele kapele, ale hlavně zvukařům dělali ti, kteří si chtěli splnit sny a mnohdy tak stáli na pódiu s kapelou. Nejen, že do kabelů, bez kterých by hrát nešlo strkali své nohy, ale také do nich rozlívali nejrůznější nápoje.
Kapela na to několikrát upozorňovala, ale i tak si koncert užívala. Fanoušci nepřišli snad o žádný hit. Na začátku mohli kolínští punkeři slyšet písničky jako je Vojna nebo Chaos. Brzy na to už přišly největší hity v podobě skladby Máma a Černá ruka. Poslední skladbou před téměř jistým bonusem byla píseň Pořád dál.


Mezi přídavky patřili songy Jako kdysi, Druhý břeh a Ruská. Druhou jmenovanou poslal Zdeněk Krkavec Růžička, zpěvák kapely na ten pomyslný druhý břeh kamarádovy z kapely E!E. Petr „Bakča" Bakalerov podlehl loni v prosinci dlouhé nemoci. V minulém týdnu by tento kytarista oslavil padesáté narozeniny. Songem řekla kapela vše, víc dodávat nemusela, každý z fanoušků věděl proč a kam songem mířila.
Ruskou měl koncert skončit. Na pódiu se však objevil fanoušek se slečnou a tvrdil, že slečna všem zazpívá. Krkavec tedy neváhal a vzal slečnu k sobě. Začal zpívat Vínečko bílé a punkeři zpívali s ním, druhé sloky od zmiňované slečny se však plný sál nedočkal.


Po krátké pauze se pak na pódiu objevila příbramská kapela E!E, která hned z počátku zahrála písničku Indiáni, při které měl před sebou zpěvák Bořivoj Řehoř, kterého znají všichni prostě jako Bořka, podobiznu Bakči. To jako tichou vzpomínku na to, že právě tenhle song byl nejvíce spojovaný právě s Bakčou.


Ani tentokrát nechyběly největší hity kapely jako Jsem úplně normální, O ženách , Míša, Pogo nebo Mravenec. Nechyběla ani písnička O králi, kterou mnozí znají v podání Karla Kryla.
Na pódiu se kromě půllitrů a mikin začaly objevovat také kabelky, ledvinky i mobilní telefony. Jednu z ledvinek zaměnil zpěvák Bořek za spodní prádlo a začal si ji oblékat. Následně pak opět ladně sundavat dolů, čímž pobavil publikum, které ho odměnilo potleskem. Majitel se však ani přesto nepřihlásil.


Punkeři neúnavně pogovali, tančili a zpívali až do úplného konce, který nastal před jednou hodinou. Tedy alespoň ten hudbení. Někteří se pak dále bavili do časných ranních hodin.