O jejich přízeň se ucházelo 18 kandidátů ze dvou stran. Proti sobě stálo 9 kandidátů za Občany Velkého Oseka a stejný počet kandidátů za Nezávislí pro Velký Osek.

„Překvapil nás velký zájem lidí. Minimálně 30 procent voličů přišlo hned během prvních hodin po otevření volební místnosti,“ uvedl Jaroslav Dalecký, předseda volební komise, která má včetně zapisovatelky Ivany Adamcové, celkem 12 členů.

Někteří z nich jsou v terénu u občanů, kterým zdravotní důvody nedovolí navštívit volební místnost. „Zatím jsme jich objeli 15, ale lidé se hlásí průběžně a tak se číslo určitě ještě změní,“ upřesnil Jaroslav Dalecký s tím, že starší lidé to potom berou jako takový obřad. „Když k nim domů přijedeme, tak jsou nastrojeni a vždy pro nás mají připraveno i nějaké občerstvení,“ dodal jako perličku Dalecký.

Názory na to, kdo by měl zastávat post starosty, byly u voličů různé. Někteří by rádi dali šanci novým tvářím ze strany Nezávislých kandidátů v čele s Pavlem Drahovzalem, jiní by tam rádi viděli současného starostu, který podle nich udělal pro obec hodně a ještě by udělat mohl.

Mezi těmi, kteří fandí Nezávislým, byla i Štěpánka Richterová. „Volila jsem celou stranu a jako starostu bych ráda viděla Pavla Drahovzala,“ uvedla bezprostředně poté, co hodila svou obálku do volební urny.

Stejný názor na místo starosty měl i Martin Richter nebo Martin Bajtler.

Podpořit současného starostu přišla například Radka Bejlková nebo Jana Formánková. „Já si myslím, že pro obec udělal hodně, proto bych ho na místě starosty opět ráda viděla,“ upřesnila Jana Formánková.

Největší důvěru nakonec získala strana Nezávislí pro Velký Osek a to 78,71 procent hlasů. Občané Velkého Oseku získali21,28 procent.

Komunálních voleb se zúčastnilo 67,29 procent voličů.