Zásadní nedodělky, které by bránily kolaudačnímu rozhodnutí ze strany stavebního úřadu, byly podle místostarosty Michaela Kašpara tři.„Jde o nevhodné umyvadlo na toaletách pro handicapované, finální barva venkovních schodů, a ještě se řešila reklamace u zámečnické firmy kvůli zábradlí, které nesplňovalo všude výškové normy," uvedl.

Tyto problémy se však podařilo odstranit, a příští čtvrtek v jedenáct hodin se tak bude kolaudovat. Kromě toho nastoupí pracovníci, kteří vodárnu vybaví interiéry, tedy panely, projektory, monitory a podobně. To by mělo trvat čtrnáct dní. „Komplet exteriéry a interiéry bychom mohli mít hotové do půlky srpna," řekl Michael Kašpar.

Renovovat se bude i zeleň

Na podzim by se měla také kolem vodárny odehrát úprava zeleně, kdy by se ve větším měřítku měly vykácet náletové dřeviny. „Máme připravenou reprezentativní úpravu od zahradníků, kromě toho tam byly již umístěny prvky jako cykloodpočívadlo a tak dále," podotkl místostarosta. Okolí mají také vyčistit úklidové čety v rámci veřejně prospěšných prací.

Objevily se však také dotazy, zda vedení radnice chystá nějakým způsobem rozšířit schodiště Vodárny až k silnici. „Vzhledem k tomu, že je k Vodárně přístup ze zadní silnice i chodníku, tak nepředpokládáme, že by se tam dodělávaly další schody," dodal.

Minulý kontrolní den, který se odehrál na začátku týdne, řešil hlavně kontroverzi kolem fleků na fasádě vodárny. Památkáři totiž žádali naředit barvu v poměru 1:5, aby nebyl nátěr stoprocentně krycí.

Vznik fleků dávali za vinu stavební firmě, která proti tomu však protestovala a fleky vysvětluje právě takovým ředěním barvy, které uznává společně s jejím výrobcem za nevhodné. Kvůli tomu tak ve výsledku na fasádu nemá město záruku.