Zastřešené zázemí s přilehlou písečnou pláží se stalo rájem pro strávení příjemného dopoledne u vody. Startovalo se v 7 hodin a kolem rybníka se usadilo na svých místech 53 účastníků rybářského klání. Nejstaršímu účastníkovi bylo 68 roků, nejmladšímu šest let. Závodů se účastnily i celé rodiny s nejmenšími členy v kočárku.

Největším úlovkem byl kapr 82 cm rybáře Martina Kvasničky, který se nakonec umístil na 2. místě s celkovými 199 cm ulovených ryb. Vítězem se stal Pavel Horák s celkovými 233 cm ryb, na 3. místě Petr Kárník. Na vítěze čekala značková sekyra. S prázdnou však neodešel žádný účastník, na každého čekala nějaká drobná věcná cena. Navíc se nakonec losovala i tombola ze startovních čísel a sličná Lipečačka z klobouku vytáhla vítěze sady značkových nožů.

Ilustrační foto.
Český Brod B bral v derby všechny body

Děti si mohly zařádit v písku, vystavěly krásný hrad. Také si vyrobily a vymalovaly rybky ze třpytivých kamínků.

Jako vždy bylo zajištěno bohaté občerstvení včetně rybích řízků. Ale nechybělo opět výtečné maso z lorny, které bylo možno zapít několika druhy piv. Pro řidiče i řidičky nechybělo nealko pivo. Pro místní a závozníky i nápoje ostřejší.

Rybářské závodní dopoledne bylo završeno vyhlášením výsledků, celý den vládla skvělá atmosféra, která pokračovala až k večeru. Nakonec se po krátké přepršce v podvečer nad Lipcem rozprostřela nádherná duha, která zakončila báječný den u rybníka.

Všichni se těší na již 10. ročník příští rok v květnu. Živou hudbu přislíbil velký příznivec lipeckých akcí, muzikant Jenda Svoboda, který letos 3. června. pořádá velkou oslavu 40. výročí Tetovanky v Tetově.

Lipec se chystá na 9. ročních Traktoriády, který se uskuteční 27. května, a na Sjezd rodáků a oslavu 90. výročí sboru dobrovolných hasičů, která se bude konat 17. června. Na lipecké akce zvou všichni zapálení organizátoři - od hasičů, zástupců obecního úřadu až po lipecké maminky.

Kapela Blue Bucks oslavila plnoletost téměř všemi muzikantskými sestavami
Kapela Blue Bucks oslavila plnoletost téměř všemi muzikantskými sestavami