Jak řekla Jana Kramářová, vedoucí odboru správních činností a přestupků kolínského městského úřadu, strany mají ještě čas do 11. srpna, kdy mohou měnit pořadí kandidátů na svých listinách, případně je ještě doplňovat.

Počet kandidujících politických stran a hnutí je však finální.

Jak jsme ale zjistili, politické strany a hnutí již v tuto chvíli mají rozmyšlené své lídry, které uskupení v Kolíně ve volbách povedou.

A kdo to bude? Čísly jedna na kandidátních listinách jsou František Martínek (ANO 2011), Lubomír Nymburský (ČSSD), Tomáš Růžička (Kolíňáci), Martin Škorpík (KSČM), Martin Smetana (ODS), Jan Pospíšil (TOP 09 a nezávislí pro Kolín), Tomáš Novák (Úsvit pro Kolín), Vít Rakušan (Změna pro Kolín).

Kolín bude mít na další volební období 27 členů zastupitelstva. „Město historicky v 90. letech mívalo 35 zastupitelů, jako má například Hradec Králové nebo Pardubice, což jsou ale větší města. Tehdy dříve bylo z mého pohledu racionálně přistoupeno k tomu, aby se počet zastupitelů snížil na 27 členů," řekl k počtu členů městského zastupitelstva starosta Vít Rakušan.