Divadlo uvede hru, která se odehrává na Pankráci

Kolín – Fiktivní příběh, který vychází ze skutečných událostí, mohou zhlédnout diváci v kolínském divadle. Děj hry nazvané Pankrác ´45 se odehrává v pankrácké věznici v létě 1945. V cele se potkávají Lída Baarová, Adina Mandlová i Hana Krupková s Židovkou Julií a neznámou ženou. Představení se koná ve středu a začne v 19.00 hodin.

Za tři rodiny zaplatí poplatek město Kouřim

Kouřim – Kouřimští chystají městskou konferenci. Ta se bude týkat odpadového hospodářství. Vedení města ji nazvalo: Respektujme přírodu a prostředí, ve kterém žijeme. Během konference budou vylosovány přítomnými tři kouřimské rodiny, za které bude uhrazený poplatek za rok 2017 za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Schůzka je naplánovaná na čtvrtek 26. ledna a začne v 16.30.

V kolínském muzeu se chystá přednáška o Libici

Kolín – Víte, že Libice nad Cidlinou vstoupila do historie především díky rodu Slavníkovců, který tamní hradiště ovládal v druhé polovině 10. století. Zajímá vás historie tohoto místa? Chcete se dozvědět více? Pak navštivte přednášku nazvanou Nejen slavníkovská raně středověká Libice, která se uskuteční zítra od 17.00 hodin v Dvořákově muzeu pravěku.

Fotografie si mohou vyzvednout v úřední dnech

Kostelec n. Č. l. – V Kostelci nad Černými lesy se nedávno konalo vítání nejmenších občánků města. Nyní jsou již na matrice fotografie ze slavnostního aktu připravené k vyzvednutí. Přijít si pro ně lze vždy v úředních hodinách. Tedy v pondělí a ve středu vždy od 8.00 do 11.30 hodin a od 12.30 do 17.00 hodin.