VYMĚNÍ OKNA, ŘIDIČE ČEKÁ NOVÉ ZNAČENÍ
Ve městě se odehrává řada investic během prázdnin. Některé z nich mají trvat celý srpen, jako například výměna oken v budově polikliniky, resp. její druhá etapa. Jak řekl kolínský místostarosta Tomáš Růžička, druhá etapa výměny oken v budově polikliniky začne 1. srpna, harmonogram prací byl sestaven tak, aby vše bylo hotové do konce září.

KOLÍNSKÉ DĚTI VYZKOUŠELY NOVÉ PROLÉZAČKY
Netradiční dětské hřiště či přesněji volnočasový areál byl nově otevřený v kolínské ulici V Břízách. Slavnostní otevření přilákalo mnoho dětí s rodiči a přišli také žáčci sousední mateřské školy. „Koncept hřiště je trošku odlišný od těch, které máme po celém Kolíně. Herní prvky jsou malinko jiné. Není bez zajímavosti, že jsou navrhované od té dámy, která navrhovala také volnočasový areál Mirakulum," vysvětlil Vít Rakušan.

TŘI ROKY PO POVODNI DOKONČILI VODOVOD
Studny v obci jsou po povodních ve špatném stavu. Nejen z toho důvodu je vodovod v obci velkým přínosem. Nyní obec dokončila již III. etapu vodovodu a v letošním roce bude ještě pokračovat. Vodovodu se dočká i poslední část obce. Zatímco třetí etapa se týkala ulic Kalabousek, K Lávce, K Výrovce, K Bažantnici a Spojovací, poslední etapa se týká ulice vedoucí k fotbalovému hřišti. Vodovod stál obec 3,68 milionu korun, z čehož velkou část mohla obec uhradit díky dotaci. Finanční injekce, kterou Dobřichov získal na vybudování vodovodu, byla 3 miliony korun.

V SYNAGOZE OPRAVUJÍ ARON HA-KODEŠ
Před zraky kolemjdoucích skrytá, ale přesto velmi důležitá rekonstrukce probíhá v těchto dnech v prostoru kolínské synagogy. „Konečně po několika letech se dostalo na rekonstrukci schránky na tóru," potvrdil místostarosta Michael Kašpar. Městu se podařilo na akci získat finanční podporu od státu a v současné době už je celá aron ha-kodeš (doslova svatá schránka) pod lešením. Všechny práce by měly být hotové do konce listopadu.

S REGENERACÍ SÍDLIŠŤ V KOLÍNE SE ČEKÁ
Přibližně do dvou týdnů by mělo být rozhodnuto, kolik peněz bude moci ministerstvo pro místní rozvoj uvolnit na projekty, které jsou takzvaně pod čarou. Mezi nimi je v žádosti o finanční injekci na pokračování revitalizace kolínských sídlišť.
„Kolín je na 17. místě, ale pod námi je ještě dalších zhruba 30 projektů. Některé z těch, které jsou naopak nad námi, už se začaly realizovat bez toho, že by se čekalo na dotaci," předeslal místostarosta Michael Kašpar.