Diváky tentokrát na páteční večer láká trhák z dílny Zdeňka Trošky Babovřesky. Kino promítá od 21 hodin. Dětské představení začíná v 19 hodin a na programu je nový animovaný český film Čtyřlístek ve službách krále. Kino má k dispozici krytý „kinosál" v útrobách tvrze a promítá za každého počasí. Filmový zážitek s atmosférou tvrze je doplněn nabídkou specialit krčmy.

Netradiční atrakce pro děti i dospělé je připravena na sobotu 7. září. V rámci Dnů evropského kulturního dědictví bude spojovat historické památky Nebovid a Červených Peček silniční vláček. Návštěvníkům se tak nabídne zajímavý pohled na Nebovidy, Červené Pečky a okolní krajinu. Vláček bude propojovat nebovidskou tvrz s kostelem sv. Petra a Pavla v Nebovidech a kostelem Narození Panny Marie v Červených Pečkách. Po cestě je však připravena ještě drakiáda doplněná soutěžemi a výtvarnými dílnami pro děti, skákacím hradem a malováním na obličej. V kostelech na příchozí čekají komentované prohlídky s doprovodným programem.

„Na nebovidské tvrzi budou připraveny soutěže a tvoření pro děti, jízda na koni a komentované prohlídky. Po duši pohladí výstava Plody našich zahrádek. Lahodný mok a speciality své kuchyně bude nabízet oblíbená krčma. Vrcholem dne je pak večerní program, který v 20 hodin odstartuje slavné vystoupení divadelního souboru Mrsťa Prsťa: Malenkyj vjerch aneb Mrtvá nevěsta – peprný koktejl zábavy a příběh ze světa mrtvých ve zdech nebovidské tvrze rozproudí krev všem živým návštěvníkům. Na divadelní vystoupení pak po 21. hodině naváže se svým chachabítem skupina Něco," doplnila členka občanského sdružení Nebovidská tvrz, místostarostka obce Lucie Doušová.