Slavnostní obřad na vodách malého Sandberku jim přichystali jejich přátelé v rámci prvních letošních závodů pramic. Hlavní aktéři však o ničem až do poslední chvíle netušili. Budoucí ženich Jan Červinka, kterého zná každý vodák pod přezdívkou Hurf, tvrdí, že jejich společní přátelé se o svatbě dozvěděli až v pátek večer. Prý nečekal, že takhle rychle něco připraví.

Vodáci však překvapili a uspořádali vtipný a zároveň dojemný obřad na lodích. „Bylo to úžasný," řekl Červinka. Jeho nastávající zatím nenacházela slova, kterými by popsala právě prožité překvapení. „Dojali mě, jsem rád, že jsem mezi takovými lidmi," nestyděl se přiznat budoucí manžel.

Oba přiznali, že nic netušili opravdu do poslední chvíle. „Až když nás táhli zpátky z cíle, tak jsem si říkal, že se asi něco děje," přiznal Červinka. Se svou přítelkyní a budoucí ženou se však shodli, že toto opravdu nečekali. „Myslel jsem, že nás vykoupou," přiznal se. S tímto názorem se ztotožňovala také jeho partnerka. Nyní už se mohou oba partneři těšit na tu oficiální svatbu.Ta však, jak prozradil ženich, bude klasická. „Svatbu budeme mít v zámeckém parku," řekl Červinka.

Z kolínských závodů si však jistě přivezou úžasnou vzpomínku. Na vodě totiž nechyběla brána vytvořená z pádel ani oddávající. Ten si na sebe dokonce oblékl kravatu a sako. Za zvuku hudby a potlesku všech přítomných pak pár musel na pramici absolvovat celou slalomovou trasu. „Je to jako v životě. Manžel se snaží ujet a žena ho stále dohání," glosoval situaci vtipně jeden z přátel budoucích manželů.

Když dvojice dojela do cílové rovinky, Jan Červinka neváhal a svou budoucí ženu před zraky všech políbil. Byl to již druhý polibek, který si v rámci svatební předpremiéry vyměnili na vodě.

Na pramici byl pár sehraný, přejeme jim, aby s takovou souhrou proplouvali také běžným životem.