Jaký obchodní řetězec to bude, stále radnice neprozrazuje. Uvedla pouze, že jde o značku, která už v Kolíně je. Jedná se o stejného developera, který stavěl obchodní centrum Stará plynárna. Lze tedy soudit, že by nákupní centrum v průmyslové zóně mohlo vypadat podobně.

Ilustrační foto.
Na železničních tratích na cestující čekají výluky

„Pro nás je zásadní, že to nebude něco nového, co by lákalo třeba obyvatele sídliště jezdit na Zálabí,“ podotkl místostarosta. „Naopak Zálabáci, kteří dnes musí mířit přes Starý či Nový most, čímž se někdy částečně ucpává centrum města, by mohli jet do průmyslové zóny. Není to, pravda, přímo Zálabí, ale tam nemáme obdobné pozemky. V zóně navíc nikoho nebude rušit parkoviště ani supermarket,“ dodal Michael Kašpar.

Jak dodal starosta Vít Rakušan, nejsou to jen lidé ze Zálabí. „Do kolínských supermarketů jezdí lidé z řady vesnic, Jestřabí Lhota, Velký Osek, Veltruby. Všechny tyto proudy by mohly zůstat v průmyslové zóně mimo Kolín,“ řekl.

Obyvatelé Zálabí volají po supermarketu už minimálně 10 let. Na druhou stranu se někteří kvůli tomu obávali zvýšené dopravy. „Takže tohle je takový kompromis,“ shrnula Kolíňačka Jolana Morisová.

Ilustrační foto
Kde a za kolik zaparkujete ve středočeských městech