Mistr ve svém oboru rozezní svými houslemi kostel sv. Štěpána v sobotu. Program tradičních slavností však začne už o den dříve. Tedy v pátek 17. června od 18.00 hodin. Na počátku slavností vystoupí Patricie Kozlova a Dominik Velek – laureáti ceny European Union of Arts. V rámci programu oba mladí umělci převezmou cenu. Tito dva umělci vystoupí také společně jako Ortus Duo.

S ním debutovali na Slovensku na prestižní mezinárodní soutěži Talents of Europe. V mezinárodní konkurenci si z této soutěže přivezli čtvrté místo. Mladý hudební pár se naposledy zúčastnil soutěže v Itálii. Také tam získali ocenění, a to nejen jako duo, ale také sám Dominik Velek. Po této mladé dvojici vystoupí tenor Vojtěch Kaděra, který byl po pěveckých studiích v Athénách členem operního studia v Římě, a klavírista Marcel Javorček, který stanul na pódiu po boku takových hvězd jako šanzoniérka Ute Lemper, Peter Lipa, Andrea Bocelli nebo Sting. Na závěr prvního dne pak bude na radnici připravené občerstvení.

Sobota bude patřit, jak již bylo řečeno, Pavlu Šporclovi. V Kouřimi představí svůj program Pocta Paganinimu. Jeden z nejžádanějších českých umělců slaví úspěchy na nejvýznamnějších pódiích. Houslista mimo jiné debutoval v legendární Carnegie Hall v New Yorku.
V neděli program zakončí mše svatá. Tu celebruje P. Jaroslav Lízner.